Amber Heard kot Mera v prvem delu Aquamana. Foto: IMDB
Amber Heard kot Mera v prvem delu Aquamana. Foto: IMDB

Peticijo, ki si je za cilj zastavila 3 milijone podpisov, so vzpostavili Deppovi oboževalci, ki trdijo, da je Heardova vse od ločitve leta 2017 "sistematično vodila lov na čarovnice, da bi uničila Deppovo hollywoodsko kariero". Peticija Heardovo obtožuje, da je hladnokrvno lagala, ko je trdila, da jo je Depp tepel.

Heardova je bila presrečna nad odločitvijo sodišča. Foto: Reuters
Heardova je bila presrečna nad odločitvijo sodišča. Foto: Reuters

57-letni trikratni oskarjevski nominiranec vztrajno zanika, da bi bil do svoje nekdanje, 23 let mlajše žene nasilen. Tudi zato je tožil The Sun in urednika Dana Woottona, ki je v enem od člankov v naslovu Deppa označil za "pretepača žene".

Depp je civilno tožbo izgubil ta mesec, potem ko je sodnik višjega sodišča v Londonu sklenil, da je tabloidna navedba "v bistvu resnična".

Ob tem so zavrnili možnost pritožbe, Depp pa mora plačati tudi okoli 630.000 funtov pravnih stroškov The Suna. Igralec je razsodbo označil za "surrealno".

Deppu v bran

Depp in Heardova sta bila poročena dve leti. Foto: Reuters
Depp in Heardova sta bila poročena dve leti. Foto: Reuters

Deppovi oboževalci, ki so mu poleti trumoma izražali podporo pred sodiščem, so bili nad razsodbo ogorčeni, še bolj zgroženi pa so postali, potem ko se je Studio Warner odločil, da zaradi razsodbe zamenja Deppa v filmu Magične živali.

Ta teden so sporočili, da bo vlogo zlohotnega čarovnika Gellerta Grindelwalda prevzel danski zvezdnik Mads Mikkelsen, bo pa Depp prejel celoten znesek 10 milijonov dolarjev, čeprav je posnel zgolj en prizor.

Podporniki igralca zdaj zahtevajo, da Heardovo zaradi njenega domnevnega laganja in lastnega fizičnega nasilja doleti enaka kazen in izgubi vlogo v Aquamanu 2.

"Plačane govorice in plačane kampanje na družbenih omrežjih ne diktirajo odločitev glede razdeljevanja vlog, ker nimajo nobene podlage v realnosti," je dejala 34-letna Heardova za Entertainment Weekly. "Aquaman je zaživel zaradi oboževalcev. Komaj čakam, da se vrnem na delo."