Predstavnica rodbine Targaryjen je
Predstavnica rodbine Targaryjen je "kraljica zmajev" Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Foto: IMDb

Televizijska hiša HBO je namreč prižgala zeleno luč snemanju predzgodbe fantazijske televizijske serije. Predsednik programskih vsebin pri HBO-ju Casey Bloys je v Los Angelesu izrazil zadovoljstvo, da bo Zmajeva hiša šla v produkcijo.

Producenti nove serije bodo George R. R. Martin, avtor knjižne serije Pesem ledu in ognja, po kateri je nastala Igra prestolov, Ryan Condal in Miguel Sapochnik.

Igra prestolov, ki je najbolj popularna serija televizijske hiše HBO, je prejela več nagrad emmy in pritegnila na desetine milijonov gledalcev. Foto: IMDb
Igra prestolov, ki je najbolj popularna serija televizijske hiše HBO, je prejela več nagrad emmy in pritegnila na desetine milijonov gledalcev. Foto: IMDb

Pri HBO-ju so snemanje Zmajeve hiše napovedali kmalu za tem, ko naj bi bilo odpovedano snemanje druge načrtovane predzgodbe Igre prestolov, v kateri bi zaigrala Naomi Watts.

Pilotna epizoda z oskarjevko Naomi Watts je bila sicer na Severnem Irskem posneta poleti. V torek pa naj bi po pisanju britanskega BBC-ja The Hollywood Reporter izvedel, da je izvršna producentka Jane Goldman ekipi prek elektronske pošte sporočila, da je HBO odpovedal serijo, ki še ni imela naslova.

Razlogi za takšno odločitev so nejasni, pri HBO-ju zadeve niso komentirali. Je pa spletni portal Deadline poročal, da pilotna epizoda naj ne bi naletela na dober sprejem pri HBO-ju. Dogajanje te serije, pri kateri je prav tako sodeloval George R. R. Martin, naj bi bilo sicer postavljeno okoli 5.000 let pred dogodki v Igri prestolov.

Kot še piše BBC, sta v ponedeljek ustvarjalca serije Igra prestolov David Benioff in D. B. Weiss tudi sporočila, da sta prekinila sodelovanje pri novi trilogiji Vojne zvezd. Pred tem sta sklenila 200 milijonov evrov vredno pogodbo z Netflixom.