Modni oblikovalec Virgil Abloh, ki je ulična oblačila prinesel v svet prestižne mode, je v sklopu poletno-pomladne kolekcije na modnem tednu v Parizu premikal meje. V najnovejši kolekciji modne hiše Louis Vuitton je v moško kolekcijo vključil tudi krila in obleke.

Za novo moško kolekcijo so se po modni brvi tako manekeni sprehodili v nabranih in minikrilih, belih oblekah in dolgih plaščih, ki so bili v pasu zavezani, spominjali pa so na obleke. "Zastareli ideali, kot so pravila oblačenja in spol, zbledijo v korist univerzalnega klica za mir in ljubezen," je zapisal Abloh, oblikovalec, ki namreč poziva k temu, da se ločevanje ženskih in moških oblačil konča. Po njegovem mnenju bi bilo to v korist pristopu, ki bi v središče postavil človeka.

Poetični film za kolekcijo pomlad-poletje z naslovom Amen Break je sicer vključeval tudi zvezdniško zasedbo – pridružili so se namreč tudi raper Saul Williams, britanski glasbenik Goldie in GZA iz skupine Wu-Tang Clan. Ena izmed oblek s cvetličnim vzorcem v kolekciji je sicer spominjala na tisto, ki jo je Abloh, sicer za svojo drugo znamko Off-White, ustvaril za zvezdnika Kida Cudija, ko so na oddaji Saturday Night Live na obletnico Kurta Cobaina počastili njegov spomin. Znana podoba pevca Nirvane je ravno tista, ko je na naslovnici revije The Face nosil obleko, poroča Guardian.

Tudi druge modne znamke se odločajo za podoben pristop

V zadnjem letu se spolno nevtralno oblačenje vedno večkrat pojavlja v svetu mode. Gre za spremembo v oblačenju glede na spol, vodijo pa jo predvsem pripadniki generacije Z, kot so Harry Styles, Billie Eilish in Lil Nas X. Povpraševanja po spolno nevtralnih izdelkih naj bi naraščalo.

Stella McCartney je ustvarila spolno nevtralno linijo Shared, modna hiša Gucci je na svoji spletni strani vzpostavila posebno rubriko MX, kjer nastopajo manekeni in manekenke, ki se identificirajo kot nebinarne osebe, sekcija pa zagovarja, da sta moškost in ženskost relativna koncepta. Marc Jacobs je manjšo kolekcijo, ki jo je poimenoval Heaven, namenil "fantom, ki so dekleta in dekleta, ki so fantje in tistim, ki niso nič od tega", tudi znamka Abercrombie & Fitch naj bi izdala spolno vključujočo kolekcijo.