Vam je videz ameriške reprezentance všeč? Foto: Ralph Lauren
Vam je videz ameriške reprezentance všeč? Foto: Ralph Lauren

70-letni priznani modni oblikovalec je za okoli 150 ameriških zimskih športnikov izdelal oblačila, ki jih je združil v kolekciji Polo Ralph Lauren Olympic collection. V njegovih oblačilih se bodo Američani 12. februarja sprehodili tudi med odprtjem iger.

Navdih za stvaritve je, zanimivo, našel v olimpijskih "klasičnih" oblačilih iz daljnega leta 1932, ko je igre gostil Lake Placid.

Njegov sin David je dejal: "Pri oblikovanju se vedno oziramo v preteklost in navdih iščemo pri klasičnih kosih. Ameriški olimpijski komite se je na nas tokrat obrnil prav z željo, da naredimo nekaj povsem ameriškega, klasičnega in hkrati modernega."

Klasika je vedno "in"
Ameriški olimpijci se bodo tako na odprtju pojavili v temnomodrih bundah z rdečimi obrobami, pulijih, belih športnih hlačah in pisanih pletenih kapah, saj so tudi vodilni pri komiteju želeli bolj športen in sproščen videz svojih upov v primerjavi s poletnimi igrami lani v Pekingu. Na Kitajskem je Lauren športnike oblekel resneje, da so nekoliko spominjali na uradnike.

Lauren naj bi sodelovanje z ameriškim olimpijskim komitejem nadaljeval tudi na naslednjih olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu, a zdaj še ne ve, za kakšen slog se bo odločil takrat. "Pojdimo korak za korakom," je dejal.

Nekaj oblačil iz olimpijske kolekcije Ralpha Laurena, v katerih se bodo ameriški športniki sprehajali po olimpijski vasi, si oglejte v galeriji. Vir fotografij: spletna stran Ralpha Laurena