Drugi del sage spremlja nadaljevanje razmerja med Anastasio in Christianom. Foto: Reuters
Drugi del sage spremlja nadaljevanje razmerja med Anastasio in Christianom. Foto: Reuters

27-letna Dakota Johnson, ki v filmu igra sramežljivo Anastasio Steele, je nosila enobarvno dolgo obleko iz Valentinove pomladne kolekcije. Glasbenica Rita Ora, ki v filmu igra Mio Grey, pa je nosila obleko modnega oblikovalca Giambattista Vallija.

Po rdeči preprogi so se sprehodili še igralci Jamie Dornan, Kim Basinger, Marcia Gay Harden, pisateljica knjižne sage E. L. James in režiser James Foley.

People sicer poroča, da se je zasedba pred samo premiero udeležila še plesa v maskah, kjer so se družili z oboževalci.

Prvi del sage je po svetu zaslužil več kot 560 milijonov dolarjev, v Sloveniji pa si je Petdeset odtenkov sive v kinematografih ogledalo 136.370 gledalcev.

"Tokrat brez pravil. Brez kazni. In brez skrivnosti."
Na koncu prvega dela sage so Christianove mračne skrivnosti postale prevelik zalogaj za Anastasio, kar je tudi privedlo do konca njunega razmerja.

Takrat je milijonar ugotovil, da se ljubezni ne da zajeziti s sklenitvijo pogodbe, zato je v Petdeset odtenkov teme pripravljen privoliti v njene pogoje, ki pa so precej drugačni od tistega, kar si je sprva želel.

Protagonista tako v drugem delu začneta graditi zaupanje in stabilen odnos, a mesto v njunem življenju vseeno najdejo tudi skrivnosti iz Christianove preteklosti, ki želijo uničiti vsakršne upe za njuno skupno prihodnost.

Film bo v slovenskih kinematografih na sporedu od 9. februarja naprej, posebna predpremiera pa bo v Ljubljani in Mariboru že 8. februarja.

Več utrinkov iz premiere si lahko ogledate v spodnji galeriji.