Če so vsi na predizboru gledali za člani ansambla Roka Žlindre zaradi njihovih narodnih noš, so jih po koncu zaradi pozlačenega  kipca Eme, ki so ga odnesli v svoje vitrine. Foto: MMC RTV SLO/P. S.
Če so vsi na predizboru gledali za člani ansambla Roka Žlindre zaradi njihovih narodnih noš, so jih po koncu zaradi pozlačenega kipca Eme, ki so ga odnesli v svoje vitrine. Foto: MMC RTV SLO/P. S.

Ema in sama Evrovizija je že kdaj prerastla svoje okvirje glasbenega festivala. Tudi letos je bil v ospredju tik za glasom stas. Po koncu smo se pogovarjali z modno oblikovalko Nino Šušnjaro, ki je poskrbela za tri izvajalke na Eminem odru: Nino Pušlar, Petro Pečovnik in Sašo Lendero. Nina je poleg svojih stvaritev izpostavila predvsem podobo Marka Vozlja: "Njegov nastop in njegova podoba je bila res dodelana stilsko in je bil res 'dec', po domače."

Sicer pa je večino časa preživela ob skrbi za svoje varovanke, tako da si podrobno ni uspela pogledati preostalih izvajalcev. "Moram reči, da so se kar potrudili," je posplošila Nina.

Poleg izstopajočih barvnih tonov so pri tekmovajočih izvajalkah prevladovale predvsem dolge večerne obleke, medtem ko so si v "šov" programu nastopajoče izbrale veliko izzivalnejše "krpice", ki so zakrivale le tiste najbolj potrebne dele njihovih oblin. Za retropridih pa so predvsem poskrbeli člani skupin Zadnji taxi ter Vaso & D Plejbeks.

Več o svojih stilskih podobah pa so razkrili kar sami izvajalci v videih spodaj.

Rok Žlindra o stilski podobi ansambla

Brigita Šuler o svoji stilski podobi

Manca Špik o svoji stilski podobi


Vaso & D Plejbeks o stilski podobi skupine
Mišo Kontrec o stilski podobi Lange
Martina Šraj o svoji stilski podobi

Sara Kobold o svoji stilski podobi


Saša Zamernik o svoji stilski podobi
Ylenia Zobec o svoji stilski podobi
Nina Pušlar o svoji stilski podobi
Martina Feri o svoji stilski podobi
Roman o stilski podobi Zadnjega taxija
Marko Vozelj o svoji stilski podobi

Lea Sirk o svoji stilski podobi
Janez o stilski podobi Stereotipov
Vlado Pilja o svoji stilski podobi
Nuša Derenda o svoji stilski podobi
Anastazija Juvan o svoji stilski podobi
Raay o stilski podobi Tangels
Hamo in Gal o svoji stilski podobi