Lara je pred ustanovitvijo lastnega podjetja oblikovala za modne hiše Gucci, Costume National, Lanvin in Julien Macdonald. Foto: British Vogue
Lara je pred ustanovitvijo lastnega podjetja oblikovala za modne hiše Gucci, Costume National, Lanvin in Julien Macdonald. Foto: British Vogue

Ena najbolj znanih Slovenk, ki ji je uspelo tudi v tujini, se je odločila preizkusiti tudi na drugih področjih modnega oblikovanja: "Vedno sem želela oblikovati čevlje, saj jih enostavno obožujem, poleg tega pa bo z njimi dopolnjena naša ponudba usnjenih izdelkov, ki vključuje torbice in pasove." Lara je med drugim v intervjuju za Vogue dejala, da je oblikovanje čevljev veliko enostavnejše kot oblikovanje torbic in nakita.

Glede na to, da se Larini izdelki, ki jih nosijo tudi največja zvezdniška imena, prodajajo zelo dobro, ne dvomimo niti najmanj, da so pripadnice nežnejšega spola navdušene tudi nad petimi modeli čevljev. Pri ustvarjanju teh je Lara našla navdih pri svojih prejšnjih zbirkah modnih dodatkov.

Visoke pete in cene
Medtem ko višina čevljev ne bi smela predstavljati težav nobeni modni navdušenki, pa bo cena čevljev zagotovo preprečila marsikateri ženski, da bi si vseeno privoščila par čevljev s podpisom Lare Bohinc - v Harvey Nicholsu se bodo cene gibale med 432 britanskih funtov (usnjeni čevlji) do 648 britanskih funtov (čevlji iz pitonove kože).

Larini naslednji podvigi
Lara, intervju z njo so pred kratkim objavili v Telegraphu, je za britansko verzijo Voguea dejala, da je želela ostati pozitivna med recesijo, zato se je odločila da bo ravno v tem času lansirala svojo kolekcijo oblačil. Kot zgleda Lara ne počiva na svojih lovorikah, saj že razmišlja o novih podvigih - Bohinčeva namreč želi ustvariti zbirko dodatkov za dom, kot so vaze, steklo in drugi dodatki za dom.