Kaj menite o teh dveh videzih? Gre za nepotrebno 'šarmiranje' na športnih igriščih ali zanimivo popestritev? Foto: EPA
Kaj menite o teh dveh videzih? Gre za nepotrebno 'šarmiranje' na športnih igriščih ali zanimivo popestritev? Foto: EPA
Serena Williams
V Londonu pogosto dežuje, zato si je Serena omislila kar 'trenčkot', dežni plašček. Foto: EPA

Oba sta ob prvem izhodu na travnata igrišča v predmestju Londona poglede privabljala tudi s svojo opravo, ki je nekaj posebnega. Oblikovalci njunega sponzorja, ameriškega Nika, se z barvami v Wimbledonu ne morejo igrati, saj igralci tradicionalno nastopajo v snežno belih oblačilih, zato so si duška dali pri krojih.

Modni strokovnjaki pokazali "palec gor"
Kakšen je bil od nog do glave Roger Federer? Na osrednje igrišče je prikorakal v elegantnem vojaškem slogu, za katerega bi, če ne bi vedeli, kdo sploh je Federer, le težko uganili, da je takšen namenjen na športni dogodek. Široke bele hlače in bel vojaški suknjič z zlatimi robovi in gumbi je bila zelo "šik" oprava, ki so ji prikimali tudi modni poznavalci. Ti so poudarili, da je suknjič z več žepi ena glavnih moških smernic za pomlad in poletje 2010, ki so ga v svojih kolekcijah v Milanu predstavile tudi priznane znamke, kot so Burberry, Gucci in Versace.

Zlati robovi, zlata kljukica in zlat znak RF
A pod suknjičem se je skrivalo še več. Med ogrevanjem je razkril še eleganten brezrokavnik, ko pa se je igra začela zares, je zasijal v beli majici in kratkih hlačah z zlatimi obrobami in pasom, na prsih pa se je svetil njegov prepoznavni logotip - RF. V takšnem slogu, ki nekoliko spominja na čase Freda Perryja iz 30. let 20. stoletja, so bile tudi njegove športne copate, torba pa je bila bolj kričeča, z več zlate.

Roger: Opravljali so me v garderobi
"Gre za kombinacijo modernega in vojaškega videza, wimbledonske tradicije pa smo ohranili z belo," je švicarski as označil svoj letošnji "look". "Zaradi oblačil so me 'opravljali' tudi v garderobi, a večina je pohvalila to izbiro," je dodal 27-letnik, ki je že v preteklih letih wimbledonsko travo "teptal" v pleteni jopici in belem suknjiču, letos pa je celo njegovo spremljevalno osebje modno usklajeno z njim, saj nosijo kapice z zlato Nikovo kljukico.

Kdo lahko spregleda Šarapovo?
Prav veliko za Federerjem ne zaostaja niti "zlato dekle" tenisa Rusinja Marija Šarapova, ki je v prvem krogu na igrišče prav tako stopila v suknjiču v vojaškem slogu, tudi ona pa prevladujočo belo kombinira z zlato. Pri Niku niso pozabili niti na torbo, ki je bež in rjave barve, z nepogrešljivo zlato kljukico, seveda.

V modnem smislu je nekaj več v Wimbledonu pokazala tudi Američanka Serena Williams, ki je na igrišče stopila v belem dežnem plašču.