Tri variacije na temo 'srajčna obleka' s podpisom Nataše Peršuh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tri variacije na temo 'srajčna obleka' s podpisom Nataše Peršuh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

JSP (Jelena in Svetlana Proković), Akultura (Alenka Globočnik) v sodelovanju z Marjeto Grošelj, Garevski (Squat), Cliché (Jelena Leskovar) in Natasa Persuh (Squat). Kolekcije na zadnji reviji prvega slovenskega tedna mode, ki je bila po mnenju številnih tudi najboljša. V pozitivnem smislu so modni poznavalci izpostavili predvsem Natašo Peršuh (ustvarja pod stiliziranim imenom Natasa Persuh), ki je ustvarila brezčasne kose, pretežno v - prav tako brezčasni - črnini ter belih in zemeljskih tonih. Piko na i kolekciji so dala pokrivala z predimenzionirami "šilti" in masivni gležnjarji. Kot je na Twitterju zapisala blogarka in voditeljica okroglih miz na tednu mode Urša Jerkič, sta "obe Nataši celemu tednu mode dali smisel" (tu se je nanašala še na kolekcijo Nataše Hrupič, ki jo je oblikovalka predstavila na prvi reviji dneva, op. a.), modni blogar Ekoas pa je ugotavljal: "Nataša Peršuh: no, to pa je bila lekcija iz mode od a do ž."

Tukaj si oglejte fotografije s popoldanske modne revije.
V kolekciji Akulture so namesto oblačil s podpisom Alenke Globočnik, ki je raziskovala strukture materialov, zmečkanine, potiske, praznine, kovino, transparentnost, lesk, mat, barve in vzorce, bolj izstopale torbice Marjete Grošelj, Garevski je svojo kolekcijo posvetil divam iz različnih obdobij in jo namenja "vsem, ki so na poti, da to postanejo". Jelena Leskovar je za svojo znamko Cliche ustvarila svojo "najbolj pisano in radoživo kolekcijo do sedaj", sestri Jelena in Svetlana Proković (JSP), ki sta odprli večerno revijo, pa sta manekenke na brv poslali z maskami na obrazih in se posvetili predvsem detajlom in stajlingu, kot sta tudi napovedali. Kombinirali sta naravne in reciklirane materiale in kolekcijo namenili "ženski, ki s svojo pojavo podčrtuje lastno osebnost in drugačnost".

Zaključni reviji je, kot se spodobi, v Katedrali Kina Šiška sledila zabava z didžejem. Če niste bili na prizorišču, ste dogajanje na drugem dnevu tedna mode (tako kot na prvem) lahko v živo spremljali kar od doma prek spleta, utrinke z modnih revij pa je v objektiv ujel tudi MMC-jev fotograf.