Ženske Nine Šušnjare, Maje Ferme in Nataše Hrupič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ženske Nine Šušnjare, Maje Ferme in Nataše Hrupič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Drugi dan tedna mode je sprva kazalo, da so se številni povabljenci ustrašili dežja, a so se do večera le "opogumili" in napolnili Katedralo. Ves dan pa je v prvi vrsti vztrajala Mija Janković.

Popoldansko revijo je v sredo odprla Nina Šušnjara, ki je po Retrospektivi in Ellementu predstavila svojo tretjo kolekcijo 50 : 50. Kot je oblikovalka napovedala za MMC, so kolekcijo zaznamovali kontrasti: odkrito - zakrito, žensko - moško, vidno - nevidno, ženstveno - “trashy”, mehko - trdo in glamurozno - urbano.

Tukaj si oglejte fotografije z večerne modne revije.
Nato je bila na vrsti Maja Ferme (pod znamko Maja Ferme Fashion), katere kolekcija "lutkastih" oblačil bi morda bolj spadala na izhod v večernih toaletah na kakšnem lepotnem izboru ali valeti ("Hvala, Maja Ferme, ker si nam pokazala, kaj bo nosila naslednja vinska kraljica," je tvitnil Ekoas). Rdeča nit je bila pravzaprav neonsko rožnata, saj je večino videzov na manekenkah s platinasto blond in rožnatimi lasuljami zaznamoval vsaj en detajl v tej barvi, na katero sicer prisega Matellova "junakinja" Barbie.

Popolno nasprotje omenjene kolekcije je predstavila Nataša Hrupič (pod znamko NatasaHrupic), ki se je izkazala s kombinacijo natančno izdelanih detajlov in mehko padajočih plasti materiala, v elegantno ženstveno silhueto pa je vpeljala nasprotujoče si elemente. O rožnati (na srečo) ni bilo sledu: barvna lestvica je potekala od sivo-modre, prek zelene do črne. Prvi del je sklenila revija finalistov natečaja Elle & Maxi naj stilist, na kateri so razglasili zmagovalca Matica Laharnarja.

Če niste bili v Kinu Šiška, ste dogajanje na drugem dnevu tedna mode (tako kot na prvem) lahko v živo spremljali kar od doma prek spleta, utrinke z modnih revij pa je v objektiv ujel tudi MMC-jev fotograf.