1,77 metra visoko slovensko manekenko so lahko Nemci in Rusi opazili v septembrskem Vogueu. Foto: EPA
1,77 metra visoko slovensko manekenko so lahko Nemci in Rusi opazili v septembrskem Vogueu. Foto: EPA

Miuccia Prada je za italijansko modno znamko pripravila novo kolekcijo za pomlad in poletje 2012, v kateri je mogoče začutiti precej osebne note oblikovalke, saj so oblačila elegantna in manekenke urejene v njenem slogu z nazaj počesanimi lasmi.

Navdih za kolekcijo je sicer oblikovalka iskala v moških 20. stoletja oziroma v njihovi veliki ljubezni - avtomobilih. Skoraj vsak kos oblačila se nanaša na neki avto oziroma del avtomobila. Posebej opazno je to pri torbicah.

V tem slogu pa je bil opremljen tudi prostor, kjer je modna revija potekala. Stara Pradina tovarna z umazanimi sivimi stenami in avtomobili, narejenimi iz pene, je spominjala na dirkališče, dogodek pa je spremljala ambientalna glasba.

Med manekenkami, ki so nosile nagubana krila pastelnih barv, je bila tudi 21-letna Ljubljančanka. To sicer ni Valerijin prvi nastop za Prado, delala je tudi že za Gianfranca Ferreja, Driesa Van Notena, Miu Miu, Chanel, Kenzo, Roberta Cavallija …

Na svojem Facebookovem profilu je manekenka objavila fotografijo iz zaodrja modne revije in prejela nekaj pohval. Pri svojem opisu pa je na družabnem omrežju zapisala, da je temna in nevarna, kakor jo opisujejo tudi nekateri modni kritiki. Sicer pa naj bi bila v zaodrju daleč od tega, saj velja za prijazno in veselo dekle.