"Jimin je postal svetovni ambasador naše hiše. S tem je Jimin še poglobil prijateljstvo z Diorjem, saj je kreativni direktor Diorja za moško modo Kim Jones v preteklosti izdelal obleke za koncerte BTS," so sporočili iz priznanega francoskega podjetja. Ob tem so objavili tudi več fotografij, na katerih 27-letni južnokorejski zvezdnik s pravim imenom Park Ji-Min pozira v Diorjevih oblačilih iz poletne kolekcije. "Jimin pooseblja brezčasni duh in edinstvenost Diorja," so še zapisali.

Vsi si želijo biti prisotni v Južni Koreji

Dior ob tem tudi krepi svojo prisotnost v Južni Koreji. V tej državi posameznik v povprečju na leto za luksuzne stvari zapravi več kot 350 evrov, kar je največ izmed vseh držav na svetu. Dior je lani v Seulu prvič izpeljal modno revijo, na kateri je predstavil oblačila iz svoje jesenske kolekcije. Na dogodku se je zbrala vsa južnokorejska elita iz sveta zabave.

Hiše, ki ponujajo visoko modo, se tudi sicer vse bolj ozirajo proti Južni Koreji, saj so v zadnjem času mnoge izbrale pevce K-popa ali južnokorejske igralce za svoje obraze. Pogodbo z Diorjem imajo poleg Jimina tudi pevka skupine Blackpink Jisoo, pevec popskupine EXO Sehun in maneken Nam Joo-Hyuk.

Dior ima trenutno v Južni Koreji več kot 20 butikov, od tega kar sedem v seulskem trendovskem predelu Gangnam.

BTS, prvi predstavniki K-popa, ki so bili nominirani za grammyja, so začeli delovati leta 2013, danes pa so svetovni glasbeni fenomen. Ker je moral najstarejši član Jin na služenje vojaškega roka, ki je v Južni Koreji obvezno, naj se skupina do leta 2025 ne bi vnovič združila.