Revlon so leta 1932 ustanovili brata Charles in Joseph Revson ter Charles Lachman in začeli prodajati lak za nohte. Foto: Reuters
Revlon so leta 1932 ustanovili brata Charles in Joseph Revson ter Charles Lachman in začeli prodajati lak za nohte. Foto: Reuters

V sodni vlogi za razglasitev stečaja je podjetje navedlo, da so motnje dobavne verige povzročile močno konkurenco za sestavine, ki se uporabljajo v njihovi kozmetiki. Dodali so, da so dobavitelji zahtevali tudi plačilo za naročila vnaprej, kar je povzročilo pomanjkanje potrebnih sestavin za proizvodnjo, poroča BBC.

Znani proizvajalec lakov za nohte in šmink trdi, da bo stečaj omogočil strateško reorganizacijo financ. Podjetje od obstoječih posojilodajalcev pričakuje 575 milijonov dolarjev (546 milijonov evrov) za podporo vsakodnevnemu poslovanju.

Razglasitev stečaja bo Revlonu dolgoročno omogočila, da "potrošnikom ponudi ikonične izdelke, ki smo jih dobavljali desetletja, hkrati pa bo zagotovila jasnejšo pot za našo prihodnjo rast," kot je sporočila izvršna direktorica Revlona Debra Perelman.

Konkurenca znamk znanih osebnosti

Revlonovi izdelki so na voljo v 150 državah po svetu. Foto: Reuters
Revlonovi izdelki so na voljo v 150 državah po svetu. Foto: Reuters

Revlon je že 90 let eden vodilnih proizvajalcev na področju kozmetike, vendar so v zadnjih letih njihove izdelke začeli s polic izpodrivati produkti zagonskih podjetij znanih osebnosti, kot sta Kylie Cosmetics Kylie Jenner in Rihannin Fenty Beauty. Pod okriljem Revlona sicer delujeta tudi znamki Britney Spears Fragrances in Christina Aguilera Fragrances.

Revlonovi izdelki v 150 državah

Revlon so leta 1932 ustanovili brata Charles in Joseph Revson ter Charles Lachman, med njihovimi prvimi izdelki je bil lak za nohte. Do sredine 50. let prejšnjega stoletja se je podjetje uveljavilo kot mednarodna blagovna znamka in danes izdelke prodaja v več kot 150 državah. Leta 1985 je Revlon prek podjetja McAndrews & Forbes kupil milijarder Ronald Perelman.

Finančne težave

Podjetje je imelo konec marca po navedbah BBC-ja za 3,3 milijarde dolarjev dolga, vrednost delnic Revlona pa je od začetka leta po navedbah CNN-a padla za več kot 70 odstotkov.