Zendaya in Andrew Garfield. Foto: Reuters
Zendaya in Andrew Garfield. Foto: Reuters
Moda na Oskarjih

Daniel Kaluuya v smokingu cian barve, nominiranec za stransko moško vlogo Kodi Smit-McPhee v svetlomodri obleki, ki jo je popestril z debelo srebrno verižico in čevlji z debelim podplatom, in Timothee Chalamet, ki je na rdečo preprogo prišel kar brez srajce, so brez dvoma bili najopaznejši moški na tokratni oskarjevski rdeči preprogi.

Sorodna novica Mali film, ki mu je uspel veliki met: CODA je zmagovalec letošnjih oskarjev

Za njimi ni zaostajal niti Bill Murray, ki je klasično črno-belo obleko popestril s temnomodrim šalom z belimi pikami in baretko, v gumbnico pa namesto robčka ali cvetja zataknil kar – liziko v podobi zlatega kipca. Eden redkih, ki je dogodek izkoristil za opozorilo na grozote vojne v Ukrajini, je bil Jason Momoa, ki je nosil rumeno-moder robček.

A čeprav so tokrat v oči bodla predvsem oblačila moških, to nikakor ne pomeni, da niso bile oči uprte v številne zvezdnice.

Venus in Serena Williams Foto: Reuters
Venus in Serena Williams Foto: Reuters

Poznavalci so na seznam najbolje oblečenih med drugim uvrstili Zendayo, ki je izbrala dvodelno kombinacijo odrezane bele bluze in bleščečega krila, pa Nicole Kidman v modri obleki z vlečko in opaznim naborkom okoli pasu, in seveda Lupito Nyong'o, ki je svojo zlato, bleščečo in frfotajočo obleko modne hiše Prada, pošito z rožnatimi cvetlicami, nosila tako dobro, da je brez dvoma upravičila visoka pričakovanja.

Sorodna novica Podelitev oskarjev zasenčila klofuta, ki jo je dal Will Smith Chrisu Rocku zaradi opazke o ženi

Med kritiško bolj hvaljenimi modnimi izbirami je bila tudi dobitnica oskarja Jessica Chastain v skoraj plesni Guccijevi obleki z naborki in bleščicami, pri kateri so se barve prelivale od zlate do nežno vijolične, pa Jada Pinkett Smith v visoko zapeti zeleni kreaciji, polni naborkov, in Alana Haim v srebrni kreaciji modne hiše Louis Vuitton, ki je spominjala na ribje luske.

Olivia Colman se je odločila za srebrno plisirano obleko modne hiše Dior s širokimi rokavi, osupnili pa sta tudi sestri Williams: Venus v retro glamurozni kreaciji Elieja Saaba z globokim dekoltejem, Serena pa v Guccijevi rožnati plisirani obleki z dolgimi rokavi, globokim dekoltejem in visokim razporkom, ki jo je popestrila še s prosojnimi črnimi rokavicami, ki so se ujemale s črnimi rožami okoli dekolteja.

Številne pohvale sta poželi tudi Marlee Matlin in Penelope Cruz. Foto: Reuters
Številne pohvale sta poželi tudi Marlee Matlin in Penelope Cruz. Foto: Reuters