Lady Gaga, glasbena gostja večera, je poskrbela za dramatičen prihod na rdečo preprogo. Sicer ne tako dramatičnega, kot je bil tisti na Grammyjih, ko so jo prinesli v jajcu, a vseeno ... Foto: Reuters
Lady Gaga, glasbena gostja večera, je poskrbela za dramatičen prihod na rdečo preprogo. Sicer ne tako dramatičnega, kot je bil tisti na Grammyjih, ko so jo prinesli v jajcu, a vseeno ... Foto: Reuters
Prisrčen pozdrav Jennifer Aniston in Emme Stone. Foto: Reuters

na.

Kljub za Los Angeles neobičajnemu deževnemu vremenu so zvezdnice na "rdečo preprogo vseh rdečih preprog" pogumno zakorakale z golimi rameni in v sandalih - mesecev priprav z ekipo trenerjev, stilistov, vizažistov (in celo kakšnega lepotnega kirurga) pač ne gre zakrivati s kakim brezobličnim plaščem.

Lupita Nyong'o, lanska oskarjevka za najboljšo žensko stransko vlogo in ljubljenka modnega sveta, je za veliki dogodek izbrala po meri izdelano toaleto Calvin Klein, okrašeno s kar 6.000 biseri. Pri oblikovanju je sodelovala tudi sama, kot je povedala, so si z ekipo pod taktirko kreativnega vodje Francisca Coste zamislili nekakšen "fluiden poklon morju".

Na MMC-ju smo Oskarje spremljali v živo. Vse o dobitnikih kipcev preberite tukaj.

V belem je bila tudi Marion Cotillard, že tradicionalno v toaleti Christian Dior, kot se za Parižanko (in predvsem ambasadorko znamke) tudi spodobi. Po mnenju mnogih sta bili z Julianne Moore v prav tako pariški kreaciji - za damo večera, ki je dobila oskarja za najboljšo glavno vlogo v drami Še vedno Alice, so poskrbeli pri Chanelu - med najlepšimi na bleščeči podelitvi.


Kot omenjeno v uvodu, smo videli tudi kar nekaj nevtralnih tonov z metalnim sijem, na primer Jennifer Aniston v Versaceju, pa Jennifer Lopez in Emmo Stone v čudovitih kreacijah Elieja Saaba, slednja je stavila na zmagovalno kombinacijo smaragdnega bleska s sijočimi rdečimi lasmi.

Lady Gaga se je po bolj "umirjenem" obdobju spet odločila opozoriti nase, tudi ona v beli obleki s srebrnimi poudarki iz ateljeja Azzedine Alaia, pika na i pa so bile rdeče rokavice. Rdeča je bila poleg nekaj redkih izjem pravzaprav edina resnično močna barva na rdeči preprogi: obleki v tem odtenku sta si omislili nominiranka za najboljšo glavno vlogo Rosamund Pike (Givenchy) in zaradi vloge v 50 odtenkov sive, ki ji oskarjevske nominacije gotovo ne bo prinesla, trenutno zelo iskana Dakota Johnson v kreaciji pariške hiše Saint Laurent.

Da se oblinam Scarlett Johansson Versacejeve seksi kreacije odlično prilegajo, je znano, več pa bi lahko razpravljali o njeni novi pričeski, ki je mnoge naravnost šokirala. Za preverjeno črno-belo kombinacijo sta se odločili Reese Witherspoon (Tom Ford) in Patricia Arquette, slednja se je v obleki, ki jo je zanjo ustvarila prijateljica iz otroštva Rosetta Getty, sprehodila tudi na oder po oskarja za stransko vlogo v Fantovskih letih.

Vse omenjene in tudi mnoge druge obleke z oskarjevske rdeče preproge si oglejte v galeriji, posamezno fotografijo povečajte s klikom.