Pharrellu Williamsu modne vode niso tuje. Foto: AP
Pharrellu Williamsu modne vode niso tuje. Foto: AP

“Pri Louisu Vuittonu smo presrečni, da lahko pozdravimo Pharrella Williamsa kot svojega novega kreativnega direktorja za moške. Njegovo prvo kolekcijo za podjetje Louis Vuitton bomo razkrili junija na tednu mode v Parizu,” so sporočili iz te slovite francoske modne hiše.

“Pharrell Williams je vizionar, čigar kreativna področja se raztezajo od glasbe do umetnosti – in do mode, pri čemer se je v zadnjih 20 letih uveljavil kot kulturna svetovna ikona."

Sorodna novica Umrl je umetniški direktor Louis Vuittona Virgil Abloh

"Način, kako podira meje po različnih svetovih, ki jih raziskuje, se sklada s statusom Louisa Vuittona kot kulturne hiše, pri čemer krepi svoje vrednote inovacij, pionirskega duha in podjetništva,” so sklenili.

Abloh, ki je bil priljubljen in spoštovan tako znotraj modne industrije kot med kolegi iz glasbene industrije, vključno s Kanyejem Westom, Drakom, Rihanno in Frankom Oceanom, je umrl novembra lani, potem ko je izgubil boj z redko in agresivno obliko raka. Star je bil 41 let.

Zvezdniški poklon Ablohu

Novica o oblikovalčevi smrti je pretresla številne zvezdnike – med tistimi, ki so se udeležili njegovega pogreba v Čikagu, so bili tudi Gigi in Bella Hadid, Kendall Jenner, Hailey Bieber, Naomi Campbell, Serena Williams in Kim Kardashian.

Ablohov dober prijatelj je bil tudi Williams. 49-letnemu glasbenemu producentu, raperju in tekstopiscu sicer modna industrija nikakor ni tuja. Leta 2003 je lansiral svojo modno linijo pouličnih kosov, Billionaire Boys Club, in sodeloval s celo vrsto znamk, vključno z Adidasom, Chanelom in Tiffanyjem.

Pred leti se je tudi že povezal z Louisom Vuittonom in z Marcom Jacobsom oblikoval dve liniji modnih dodatkov.