Rihanna ima za seboj že nekaj propadlih zvez, Foto: AP
Rihanna ima za seboj že nekaj propadlih zvez, Foto: AP

Rihanna je za glasbeno podlago med spletno modno revijo (predvajana je bila na Amazonu Prime 2. oktobra) za svojo znamko spodnjega perila Savage X Fenty uporabila skladbo Doom, katere avtorica je Coucou Chloe, ki jo je sestavila (tudi) iz branih izsekov, ki jih je našla na spletu.

A na svojo in Rihannino smolo ni preverila, kaj glas v arabščini bere oz. govori. Izkazalo se je namreč, da je v pesmi uporabila izseke hadisov, torej izrekov, ki jih pripisujejo preroku Mohamedu in ki so za muslimane vir smernic za življenje.

Rihannino opravičilo, ki ga je objavila v zgodbi na Instagramu. Foto: Instagram
Rihannino opravičilo, ki ga je objavila v zgodbi na Instagramu. Foto: Instagram

(Mladi) muslimani po vsem svetu so skočili v zrak in Rihanno takoj obtožili verske nestrpnosti – dodatno je namreč olja na ogenj prililo dejstvo, da je Coucou Chloe v skladbi z naslovom Doom (Poguba) uporabila ravno hadise, ki govorijo o sodnem dnevu.

Tako Rihana kot Coucou Chloe sta se takoj opravičili vsem, ki ju je prizadela uporaba hadisov v skladbi, pri tem pa zagotovili, da je šlo za nenamerno – čeprav povsem neprimerno – napako.

Številne mlade muslimanke, ki so modno revijo spremljale v živo, so po njej množično zlivale gnev nad Rihanno na družbenih omrežjih, napovedovale, da modne znamke Fenty ne bodo več kupile in opozarjale na vsesplošno nestrpnost do islama.

To sicer ni prvi primer, ko se je barbadoška pevka in oblikovalka znašla v nemilosti muslimanov. Leta 2013 se je znašla v središču miniškandala, ko je pred mošejo v Abu Dabiju pozirala na "neprimeren način".