Marjeta Grošelj je s svojimi torbicami Slovenijo postavila na modni zemljevid sveta. Foto: RTV
Marjeta Grošelj je s svojimi torbicami Slovenijo postavila na modni zemljevid sveta. Foto: RTV

Tam je spoznala vse procese oblikovanja usnjenih izdelkov, po končani šoli pa se je za eno leto odpravila še v Anglijo na izpopolnjevanje. Pri rosnih 21 letih je s pomočjo očeta odprla svojo trgovino na Tavčarjevi ulici v Ljubljani, kjer stoji še danes.

V butiku torbice prodaja sama, saj prisega na odnos oblikovalec-kupec, prav tako pa tudi na ročno delo. Tako so vse njene torbice izdelane ročno, kar pomeni, da gre za unikate. Za ustvarjanje sofisticiranih in drznih torbic uporablja le najboljše materiale, tako da se njeni izdelki lahko prenašajo tudi iz roda v rod.

"To je moj hobi, moja služba, vse. Zdi se mi, da dam v vsak svoj izdelek zelo veliko sebe," je za oddajo Ars 360° povedala prva dama slovenske mode in modnih dodatkov. Dela se tako po 47 letih še ni naveličala, prav nasprotno, v njem še vedno uživa.

Njen zaščitni znak je premišljen izbor materiala, ki mu vedno sledi dizajn. Znana pa je po tem, da so njene torbice sofisticirane, estetsko dovršene in tudi drzne, predvsem pa najboljših materialov.

Več pa v spodnjem prispevku Nataše Globočni.

Marjeta Grošelj, prva dama torbic
Marjeta Grošelj, prva dama torbic