75-letni Klum je ime svoje 17-letne vnukinje, ki se je po materinih stopinjah podala v svet mode in postaja vse bolj iskana manekenka, skupaj z njenim vzdevkom Mausekatze (mišja mačka) marca letos registriral brez dovoljenja njene matere ali dekleta samega, navajajo odvetniki 48-letne nekdanje manekenke.

Zato od Güntherja zahtevajo, naj s tovrstne aktivnosti konča, sicer bodo sprožili postopke za zaščito pravic. "Če bi Günther Klum kršil pravice tretje stranke, bodo sproženi postopki za začasno odredbo, in če bo kršil tisto, mu grozi ali denarna kazen 250.000 evrov ali šestmesečna zaporna kazen," je za nemške medije pojasnil odvetnik Stephan Ruben, poznavalec prava, povezanega z avtorskimi pravicami na območju Evropske unije.

Klum sicer trdi, da je vedno upravljal uradno zaščito imen svojih bližnjih ‒ pred leti je tako zaščitil Heidijino ime ‒, poleg tega pa ima pravico zaščititi tudi ime Leni, saj je bilo tako ime njegovi mami. Zaradi spora s hčerko, ki sega v leto 2018, ko se je Heidi začela sestajati s precej mlajšim kitaristom zasedbe Tokio Hotel Tomom Kaulitzem in se pozneje z njim tudi poročila, je Klum začel umazano perilo prati tudi v javnosti oz. po družbenih omrežjih in Heidi obtožil, da ga skuša na stara leta "spraviti za rešetke".

Njeni pravni zastopniki so trditve zanikali in pojasnili, da bodo samo, če Günther ne neha kršiti avtorskih pravic hčerke in vnukinje, zahtevali začasno odredbo.

Razlog, zakaj bi tak postopek Günther želel izpeljati ravno zdaj, je dejstvo, da se kariera mlade Leni strmo vzpenja. 17-letna manekenka je nedavno zasijala na svojih prvih naslovnicah ‒ nemška izdaja revije Glamour je namreč Leni dala prostor na jubilejni izdaji ob 20-letnici izhajanja, pri čemer velja omeniti, da je prvo izdajo leta 2001 krasila ravno njena mama, že pred tem pa sta se Heidi in Leni skupaj pojavili na januarski številki nemškega Voguea.

Čeprav se je Leni želela v manekenske vode podati že prej, pa ji ‒ to priznavata obe ‒ mama do 16. leta tega ni dovolila. Pa tudi sicer Heidi skrbno izbira projekte, pri katerih Leni lahko sodeluje, še pišejo britanski in nemški mediji.

Dekletovo pravo ime je sicer Helene Boshoven Samuel, in je, kot je znano, hčerka italijanskega poslovneža Flavia Briatoreja. Ker sta se on in Heidi razšla, preden se je Leni rodila, manekenka pa je nato našla srečo v objemu britanskega pevca Seala (s pravim imenom Henry Olusegun Adeola Samuel), je ta dekletce posvojil, ko ji je bilo pet let. Iz materinega zakona s Sealom ima Leni sicer dva mlajša (pol)brata, Henrija (15) in Johana (14) ter sestro Lou (11).