Foto: Reuters
Foto: Reuters

33-letna pevka se je tako pridružila elitnemu krogu oseb, ki so v minulih letih prejele ta naziv, kot so nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, švedska okoljevarstvenica Greta Thunberg in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Swift je za revijo Time povedala, da še nikdar ni čutila "večjega ponosa in večje sreče".

Naslov "osebnost leta" Time vsako leto podeli osebi, za katero oceni, da je imela največ vpliva na globalne dogodke preteklega leta.

Swift je tudi priznala, da so njeni triurni koncerti v sklopu turneje Eras terjali velik davek in je bila po koncu nastopov pogosto povsem izčrpana.

Po seriji koncertov ima zdaj pred seboj dvomesečni oddih in v tem času, kot je povedala, ne zapušča postelje, razen, ko gre po hrano, da jo prav tako poje v – postelji. "Komaj govorim, ker sem odpela tri koncerte zapored. Vsakič, ko naredim nekaj korakov, mi stopala škripajo od vsega poplesavanja v petah," je povedala.

Zvezdnica je spregovorila tudi o svoji romanci s 34-letnim Travisom Kelcejem, ki sta jo obelodanila septembra, ko se je Taylor s Travisovo mamo pojavila na eni od njegovih tekem.

"Ko sem šla na tisto prvo tekmo, sva bila že par," je pojasnila in dodala, da sta se romantično zapletla poleti. "Mislim, da nekateri ljudje mislijo, da so na tisti tekmi videli najin prvi zmenek? Nikdar ne bi bila tako nora, da bi šla na tako zelo javni prvi zmenek."

Koncerti kot potresi

A, kot poroča BBC, je ljubezensko življenje Taylor Swift kaplja v morje v primerjavi z njenim vplivom na pop kulturo.

Velika zvezdnica je bila že pred letošnjim letom, a njena kariera je dosegla neslutene višave prav s turnejo Eras, na kateri Swift vsak večer odpoje set 45 pesmi, ki zajemajo vse njene albume. Povpraševanje po vstopnicah je tako veliko, da se je novembra lani sesula spletna stran Ticketmastra, kar je sprožilo celo zaslišanje v ameriškem senatu.

Ko se je turneja poleti začela, so se oboževalci brez vstopnic zbrali na parkiriščih pred stadioni in dvoranami, da bi ujeli vsaj malo Taylorinih nastopov. V Seattlu so njeni koncerti povzročili celo seizmološko aktivnost primerljivo s potresom magnitude 2,3.

"To se zdi prelomni trenutek moje kariere. Pri 33 letih," je povedala. "In prvič v življenju sem mentalno dovolj trdna, da sprejmem vse, kar pride s tem."

Timova osebnost leta je Taylor Swift