Eslovenia Marques in partner Lucas Bissoli sta obisk v ponedeljek začela v vzhodnem delu države. Kot je razvidno z njenega profila na Instagramu, sta si v Mariboru ogledala najstarejšo vinsko trto, v Svečini pa obiskala romantično "srce med vinogradi".

Na zahodu države sta doslej obiskala Kranjsko Goro in Bled, nato pa še Lipico in Predjamski grad. Eslovenia je nad državo svojega imena očitno navdušena.

"Lahko ponovim, kolikokrat sem se zaljubila v ta kraj? Vsaka podrobnost me očara … Koliko kulture, koliko bogastva …" je zapisala ob fotografiji Ruske kapelice v Kranjski Gori.

Sorodna novica Eslovenia - 25-letna manekenka, ki je ime (in zastavo) Slovenije približala milijonom Brazilcev

Pri snovanju njune poti po Sloveniji lahko sodelujejo tudi sledilci, ki jih vplivneža na družbenih omrežjih sprašujeta o namigih ali prosita za pomoč pri odločitvah. Potovanje po državi bosta sklenila v nedeljo, ko bosta obiskala prestolnico Ljubljano in Jezersko.

Odziv na vabilo Slovenske turistične organizacije

Eslô, kot brazilski vplivnici rečejo prijatelji, se je za obisk odločila po vabilu Slovenske turistične organizacije (STO), ki je skupaj z veleposlaništvom Slovenije v Braziliji prepoznala edinstveno priložnost za promocijo Slovenije na več kot 210-milijonskem brazilskem trgu.

Eslovenia je namreč v domovini precej prepoznavna, saj je leta 2018 postala mis brazilske zvezne države Pernambuco, njena popularnost (in s tem tudi Slovenije) pa je v Braziliji dosegla vrhunec, ko je na začetku letošnjega leta nastopila v brazilski različici šova Big Brother.

Promocija Slovenije v Braziliji

Vplivnica ima na svojem profilu na Instagramu trenutno 3,1 milijona sledilcev, partner Lucas pa 1,9 milijona, tako da skupaj nagovarjata okoli pet milijonov oboževalcev.

Priložnost za promocijo je pri tem prepoznalo tudi veleposlaništvo Slovenije v Braziliji, ki na Twitterju redno deli spodbudne objave za mlado Brazilko. V septembru so organizirali pogovor z Eslovenio, ki ga je v vsakem trenutku spremljalo več kot 1000 ljudi. Po vrnitvi para iz Slovenije napovedujejo novo srečanje, na katerem bosta Eslovenia in Lucas s sledilci delila vse svoje vtise s poti.

Ime izbral oče

Eslô je v preteklosti razkrila, da s Slovenijo sicer nima nikakršnih neposrednih povezav. Njeno ime je izbral oče, ki je v času njenega rojstva podrobno spremljal dogajanje ob razpadu Jugoslavije. Hčer je sprva želel poimenovati Bosna in Hercegovina, a je njegova žena predlogu nasprotovala, zato sta skupaj izbrala ime Eslovenia, kar v portugalščini, uradnem jeziku v Braziliji, pomeni Slovenija.