Na Amadeusu se je Bode Miller leta 2012 poročil z Morgan Beck. Par se je pozneje preselil v razkošno vilo nad San Diegom. Foto: Twitter
Na Amadeusu se je Bode Miller leta 2012 poročil z Morgan Beck. Par se je pozneje preselil v razkošno vilo nad San Diegom. Foto: Twitter
Millerjeva jahta je zasidrana v sandiegovski marini. Foto: Airbnb
Millerjeva 'koča' v New Hampshiru. Foto: Airbnb
Navdušeni Eddie Jordan je osem let sanjaril o svoji jahti. Nato si je kupil največjo. Foto: Sunseeker
Zadnji ameriški dom pevca The Doorsov Jima Morrisona. Foto: AirBnB
Kevin Jonas je svojo vilo ponujal zgolj za eno noč. Foto: AirBnB

Med temi je tudi v San Diegu zasidrana jahta ameriškega smučarskega šampiona Bodeja Millerja, na kateri se je pred letom in pol poročil z igralko odbojke Morgan Beck. Jahto, v kateri lahko spi do 12 ljudi, oddaja po ceni 3.000 dolarjev na noč, pri čemer je minimum tri prenočitve. Približno toliko boste odšteli tudi za kraljevski apartma v katerem izmed bolj luksuznih hotelov.
Tedenska cena "Amadeusa", kot je jahto poimenoval, je 14.000 dolarjev, mesečna pa 40.000. Jahta, ki jo je 36-letni smučar kupil po zanj izjemno uspešnih olimpijskih igrah 2010, se ponaša s polno opremljeno kuhinjo, tremi spalnicami in dvema sobama s pogradom, petimi kopalnicami, zgornjo palubo ter razgledom na sandiegovski zaliv. Miller je sicer pred kratkim dejal, da razmišlja, da bi ladjo prodal, saj jo je kupil, da bi bil bližje hčerki, po poroki z Morgan pa si je kupil v San Diegu vilo, kjer par zdaj živi.
Oddih v gozdovih Nove Anglije
Miller ima na AirBnB-ju registrirano tudi svojo po meri zgrajeno leseno hišo sredi gozdov New Hampshira, kjer je petkratni svetovni prvak odrastel. Dizajnersko impresivni dom v Carrollu ima štiri spalnice in tri kopalnice ter neprecenljiv razgled na Mt. Washington, kjer poteka vsakoletni Bodefest. V primerjavi z njegovo rojstno hišo ima ta tako elektriko kot tudi tekočo vodo.

Cena je malenkost nižja od tiste za jahto, tako da je lahko romantični domek vaš že za 4.000 dolarjev na teden oz. 10.000 na mesec.
Prespite v nekdanjih zvezdniških domovih
Svojo jahto oddaja tudi mogotec iz Formule 1, Eddie Jordan, ki vam za milijon funtov na mesec odstopi svojo 33 milijonov evrov vredno jahto. Luksuzno plovilo ima pet sob z zakonskimi posteljami za goste, nočni klub, bar in garažo. Jordan je o lastni jahti sanjaril že vrsto let, njegova najnovejša pridobitev pa je največja jahta britanskega podjetja Sunseeker, zasidrana pa je v Monaku. Kljub vrtoglavi ceni pa je že zdaj rezervirana za tri mesece vnaprej.

Na AirBnB-ju najdemo še kar nekaj zanimivih ponudb, in čeprav je aktualnih domov zvezdnikov precej malo, pa je kar nekaj takih, v katerih so nekoč bivali hollywoodski velikani. Tako lahko denimo za pičlih 85 dolarjev na noč v kalifornijskem Burbanku najamete vilo, v kateri je živela Ava Gardner s svojim drugim možem, džezovskim glasbenikom Artiejem Shawom. Vila ima konjušnico in prostorno knjižnico.

Za 135 dolarjev na noč lahko najamete stanovanje v stavbi na Manhattnu, v kateri je svoj čas bival zdajšnji predsednik ZDA Barack Obama. Lastnik sicer trdi, da je Obama stanoval prav v tem stanovanju, a dokazov o tem ni.

Za 675 dolarjev na noč je vaše posestvo v Palm Springsu s štirimi kopalnicami, štirimi spalnicami, ogrevanim bazenom, kaminom na drva in nasadom citrusov. V vili je svoj čas živel sloviti ameriški igralec in pevec Bing Crosby.

Od Chaplinovih bungalovov do Morrisonovega ameriškega domovanja
Precej manj vas bo stal najem stanovanja v stanovanjskem kompleksu v Los Angelesu (120 dolarjev na noč), ki ga je leta 1924 zgradila studijska ekipa Charlieja Chaplina, na neki točki pa tudi Rudolph Valentino.

Za 650 dolarjev lahko v New Yorku najamete nekdanje stanovanje umetnika Jean-Michela Basquiata, za 195 dolarjev na noč nekdanjo hišo igralca Mickeyja Rooneyja v Malibuju, za 1.195 dolarjev na noč pa losangeleško vilo, v kateri je živel Orson Welles, zgradil pa jo je igralec Sidney Toler leta 1933. 3.180 dolarjev na noč vas bo stalo stanovanje z dvema spalnicama v zahodnem Hollywoodu, ki je bilo zadnje ameriško domovanje Jima Morrisona, preden se je preselil v Evropo.

Kevin Jonas, eden izmed popzvezdniških bratov Jonas, je svojo vilo s šestimi spalnicami v New Jerseyju oddajal le eno noč - in sicer za vrtoglavih 20.000 dolarjev med Super Bowlom, ves izkupiček pa je šel v dobrodelne namene.

Najamete pa lahko celo vilo na obali v Rio de Janeiru v Braziliji, kjer so snemali del vampirske franšize Somrak - natančneje, medene tedne Edwarda Cullena (Robert Pattinson) in njegove Belle (Kristen Stewart) v Jutranji zarji. Prostrana vila ima šest spalnic, za čuda pa prav veliko povpraševanja zanjo ni - verjetno zato, ker stane 3.083 dolarjev na noč oz. 6.000 dolarjev med počitnicami.