Foto: The First Group
Foto: The First Group

A vladavina Gevore bo kratkega roka. 75 nadstropij visoko stavbo bo namreč kmalu zasenčila vitkejša steklena stolpnica, ki jo gradijo le streljaj proč v premožni obalni soseski Dubai Marina.

Foto: The First Group
Foto: The First Group

Kot so sporočili iz gradbenega podjetja The First Group, bo Ciel Tower visok 360,4 metra ter bo imel 1.042 sob in apartmajev, razprostrtih po 82 nadstropjih.

Za dizajn je odgovoren arhitekturni biro NORR, avtorji morda najbolj prepoznavnega dubajskega hotela Atlantisa, the Palm.

Ciel Tower bo imel tudi stekleno opazovalno ploščad, s katere bodo omogočeni 360-stopinjski razgledi nad mestom. Obiskovalci bodo imeli panoramski pogled tudi iz bazena na strehi hotela in iz restavracij.

Nagrajena arhitektura

Oblikovalci so za načrte decembra na podelitvi nagrad IPA (International Property Awards) prejeli tri – za najboljšo mednarodno hotelsko arhitekturo, za najboljšo arabsko hotelsko arhitekturo in za najboljšo arabsko stolpnico.

Novi hotel se bo ponašal z vrhunskim centrom dobrega počutja, poslovnimi prostori in "vrsto nagrajenih restavracij", ki pa jih bodo razkrili v prihodnjih mesecih.

Gradnja poteka že od leta 2016, v isti soseski pa je v zadnjih letih zrasla že vrsta izjemno visokih nebotičnikov, vključno s 306 metrov visokim Cayan Towerjem in 425 metrov visoko stavbo Marina 101, poroča CNN.

Ciel Tower naj bi svoja vrata odprl v drugi polovici leta 2022 ali najpozneje na začetku leta 2023. S tem bo zadnji v vrsti hotelov velikanov, ki so zrasli v zadnjih letih v Dubaju, vključno z Gevoro, JW Marriot Marquisom (355 metrov), Rose Rayhaanom (333 metrov) in hotelom Burj al Arab (321 metrov).