V tej zelo prostorni in spokojni sobi, opremljeni v slogu podeželskega baroka, je nekoč spal ugleden in močan gospodar Kendove posesti, so na spletni strani hotela zapisali o razkošni Gospodarjevis sobi. Foto: Hotel Kendov dvorec
V tej zelo prostorni in spokojni sobi, opremljeni v slogu podeželskega baroka, je nekoč spal ugleden in močan gospodar Kendove posesti, so na spletni strani hotela zapisali o razkošni Gospodarjevis sobi. Foto: Hotel Kendov dvorec
Hanin vrt je še posebej lep spomladi in poleti, ko na njem zacvetijo hortenzije. Zelo primeren je za poročna in druga slavja, plese ob živi glasbi ali pa le za posedanje v cvetočem okolju. Foto: Hotel Kendov dvorec

Andrew Harper, psevdonim popotnika, ki piše nepristranske ocene o edinstvenih skritih kotičkih in hotelih po svetu ter potuje na lastne stroške in tako, da je neprepoznaven, je lani poleti obiskal Evropo.

Med obiskom ga je pot prvič ponesla tudi v Slovenijo. Že ob prihodu so ga navdušile lepote Julijskih Alp, prijetno presenečen je bil tudi nad slovensko kulinariko, kar je komentiral: "Slovenija je nova obljubljena dežela za ljubitelje dobrih jedi, ki potujejo v Evropo." Na Kendovem dvorcu ga je osebje prepričalo s prijaznostjo in domačimi jedmi.

"Kulinarike Kendovega dvorca ne bi bilo brez odličnih kuharjev in zanesljivih krajevnih dobaviteljev. Za njihove izdelke in pridelke ne potrebujemo certifikatov, saj vemo, da z nami delijo le najboljše, zdrave in naravne jedi. Zahvala za naš uspeh gre tudi njim," je povedala gospodarica Kendovega dvorca Ivi Svetlik.

Revija za poznavalce
Andrew Harper's Hideaway Report že 31 let predstavlja vir nasvetov za zahtevnega mednarodnega turista. Revija Hideaway Report, v kateri objavlja svoje ocene, je revija za poznavalce, ki iščejo oddih v novozgrajenih ali obnovljenih klasičnih in prestižnih hotelih.

Revija je v letošnji izbor najboljših hotelov uvrstila po dva hotela iz ZDA, Francije, Španije, Italije, Afrike in Azije. V jugovzhodni Evropi sta jih najbolj navdušila Kendov dvorec iz Slovenije in Villa Miločer iz Črne gore.

V Vipavski dolini v Sloveniji so odkrili še Gostilno pri Lojzetu, ki so jo uvrstili na seznam najboljših restavracij.

Sprehod po Kendovem dvorcu
Kendov dvorec ima 11 sob, ki so opremljene s starinskim pohištvom iz 19. stoletja. Sobe so poimenovane po nekdanjih članih Kendove rodbine ter obogatene z elementi in detajli krajevne etnološke dediščine. Prti, zavese in posteljnina so okrašeni z ročno klekljano idrijsko čipko. Vse sobe so opremljene v skladu z mednarodnimi zahtevami hotela s petimi zvezdicami.

Spodnji prostori Kendovega dvorca so namenjeni dnevnemu bivanju, pogostitvam, poročnim in drugim slovesnostim ter poslovnim srečanjem gostov.

Na tradicijo prednikov spominjata črna kuhinja z odprtim ognjiščem in hiša s toplo kmečko pečjo in bohkovim kotom. Ob hiši je majhna "kamra", ki je nadvse primeren kotiček za dva. Prostornejši Jakobova in Hanina sobana pa sta namenjeni slovesnostim, poročnim obredom in banketom.

V fotogaleriji si oglejte nekaj utrinkov iz razkošnega hotela.