Ob odprtju hotela se je iz njega pognalo na tisoče raket, ki so ustvarile veličasten ognjemet. Foto: Reuters
Ob odprtju hotela se je iz njega pognalo na tisoče raket, ki so ustvarile veličasten ognjemet. Foto: Reuters

Odprtje hotela je bilo prava paša za oči - ko je milijarder Sheldon Adelson obrnil gumb, je v nebo švignilo na tisoče raket, ki so se zlile v veličasten ognjemet, sledilo pa je nazdravljanje z najdražjimi vrstami šampanjca in nato ogled razkošnih soban - Palazzo jih ima kar 3.066.

Uradno odprtje hotela in kazinoja so sicer načrtovali že za zadnji konec tedna v decembru, a inšpektorji še niso izdali vseh dovoljenj, tako da je razkošni hotel moral na prve stanovalce počakati do sredine januarja. Sicer pa je hotel prava paša za oči - kakor vsi hoteli verige Sands, ki je v večinski lasti enega samega moža, Sheldona Adelsona.

V hotelu klub Jay-Z-ja in restavracija Wolfganga Pucka
"Naj poudarim, da je moje načelo Večje je boljše," je začel svoj slavnostni nagovor, a tega mu v resnici ne bi bilo treba povedati - vsi njegovi hoteli imajo namreč okoli 3.000 sob, največji je Palazzu sosednji Venetian z nekaj več kot 4.000 sobami, ki pa še zdaleč ni tako razkošen. Hotela sta med seboj povezana in svojim gostom ponujata marsikaj. Gostje se lahko zabavajo v igralnicah, v razkošnih in neverjetno dragih restavracijah (ena izmed njih je last magnata Wolfganga Pucka), na nogometnih igriščih, v vodnem zabaviščnem parku ...

Čeprav lastnik zagotavlja, da hotel ni tako zelo razkošen in da obstajajo še bolj luksuzni, so stene hodnikov obložene z brokatom, v njem je kar nekaj plesnih dvoran, da kluba 40/40, ki ga ima v lasti raper Jay-Z, sploh ne omenjamo.

Sicer pa veriga Sands meri predvsem na pripravo kongresov in srečanj - do leta 2012 imajo rezerviranih že več kot polovico kapacitet, večina gostov pa bo udeležencev raznih seminarjev.