Pogled, vreden vseh muk (in denarcev). Foto: Reuters
Pogled, vreden vseh muk (in denarcev). Foto: Reuters

Gre za koncept bivaka, ki ga uporabljajo plezalci med dolgimi vzponi po gladkih stenah, le da gre vseeno za precej udobnejšo (in varnejšo) različico.

Za prenočevanjem v treh razmeroma prostornih prozornih kapsulah iz aluminija in polikarbonata stoji Natura Vive, ki v Sveti dolini upravlja adrenalinske športe, kot sta zip line in varovano plezanje.

Skylodge so Perujci postavili leta 2013, gostje pa do svojih kapsul pridejo šele, ko premagajo 400 metrov dolg navpični vzpon po v skalo pritrjeni jekleni lestvi. Za tiste, ki plezanja niso vešči, lahko do svojega hotelčka v višavah pridejo tudi s kombinacijo pohodniških poti in mreže zip lina.

Polna oprema
V vsaki 15 kvadratnih metrov veliki kapsuli (7,3 x 2,4 metra) so štiri postelje, jedilni kot, razsvetljava na sončno energijo in ekokopalnica, na vrhu vsake enote pa je še terasa na prostem, da se ne boste počutili preveč klavstrofobično.

In cena za tako gorniško doživetje? Od 919 nuevo solov (okoli 253 evrov) na osebo na noč dalje, pri čemer je v ceno vštet še prevoz od Cusca in nazaj. Paketi običajno vključujejo še zajtrk in gurmansko večerjo z vinsko spremljavo, saj je možnosti za kakšno drugačno prehranjevanje tam zgoraj le malo.

In, seveda, potem je tu še razgled, ki pa je neprecenljiv. Tako pravijo.