V neposredni bližini japonskih železniških postaj se kar tare
V neposredni bližini japonskih železniških postaj se kar tare "ljubezenskih hotelov". Foto: EPA
Ljubezenski hotel
Japonci iščejo zasebnost in intimo zunaj svojih domov. Foto: EPA

Od sob, ki so opremljene kot zdravniške sobe, v katerih se lahko pari igrajo "zdravnike in sestre", do jam, v katerih je vedno božič, japonski "ljubezenski hoteli" zadovoljijo vsako skrito fantazijo. Hkrati pa gostom ponujajo nekaj ur zasebnosti v gosto naseljeni državi po ugodnih cenah, je poročal britanski Telegraph.

S polno zasedenostjo so tovrstni hoteli našli poslovni model, ki jih je obvaroval recesije. Koncept hotela je preprost: pari lahko najamejo sobe za dve uri ali za celo noč. "Na popoln dan je ena soba zasedena štirikrat v 24 urah," pove lastnik enega izmed tovrstnih hotelov Masakatsu Tsunoda.

Tudi najbolj osnovna soba je opremljena s kadjo. Cene za eno noč se začnejo pri 50 evrih, za nekaj ur pa je treba odšteti okoli 15 evrov. Sobe višjega standarda so opremljene z luksuznim rjuhami in najbolj naprednimi televizijskimi sprejemniki - z bogato ponudbo vsebin za odrasle, igralnimi konzolami in v nekaterih primerih je celo strop prekrit z zrcali. A v teh hotelih želijo zadovoljiti prav vsak okus.

Tako se najdejo tudi sobe, v katerih je cela vrsta spolnih pripomočkov, bičev in usnja. Ne manjkajo pa niti tematsko opremljene sobe v slogu Vojne zvezd in srednjeveške Evrope."To ni samo kraj, kjer se srečujejo samski ljudje, ampak tudi pari, ki želijo začiniti svoje življenje," je dodal Tsunoda.

Anonimnost je zagotovljena in diskretnost je absolutna, zatrdi Tsunoda. Pari se lahko prijavijo v hotelu in ga zapustijo, ne da bi se srečali z zaposlenimi. Sobo lahko izberejo z računalniškim terminalom v preddverju. Osebje pa , ko se pojavi, je zelo vljudno in neopazno.

Razcvet "ljubezenskih hotelov" se je pojavil v 80. letih prejšnjega stoletja. Po nekaterih ocenah jih je trenutno na Japonskem okoli 20.000. Industrija pa prispeva okoli 30 milijonov evrov v proračun države.