Veriga Kempinski bo naredila vse, da se bodo v Portorož spet vrnili elitni mednarodni gostje. Foto: Kempinski Hotels
Veriga Kempinski bo naredila vse, da se bodo v Portorož spet vrnili elitni mednarodni gostje. Foto: Kempinski Hotels

Na odprtju enega najuglednejših hotelov je bilo več kot 500 gostov, ki jim je predsednik uprave družbe Istrabenz Igor Bavčar dejal, da je Istrabenzova turistična divizija svoje visokoleteče načrte v turizmu zaokrožila z obnovo hotela Palace, kronala pa s pogodbo z mednarodno hotelsko verigo Kempinski.

Retto Wittwer, predsednik in glavni izvršni direktor verige Kempinski, najstarejše evropske verige luksuznih hotelov, pa je dejal, da bodo Portorož vrnili na zemljevid svetovnega turizma, kamor tudi sodi. Uspeh pa se po Wittwerjevih besedah ne more zgoditi čez noč, saj bo potrebnih nekaj let in potrpežljivost, pri čemer bo veriga Kempinski naredila vse, da se bodo v Portorož spet vrnili elitni mednarodni gostje.

Cene sob od 120 do 1950 evrov
Prve redne goste hotela Kempinski Palace Portorož 24. oktobra. In še cene: po ceniku na spletni strani hotela se gibljejo od 120 evrov za dvoposteljno sobo in 975 evrov za suito novembra, avgusta pa bo potrebno za dvoposteljno sobo odšteti najmanj 240 evrov, za suito pa 1950 evrov.

Od svetovljanskosti prek propada spet v luksuz
Sicer pa so Palace Hotel prvič odprli leta 1910 kot najprestižnejši hotel na vzhodnem Jadranu na kraju, ki je bilo konec 19. stoletja zaradi solin razglašeno za zdraviliški kraj. Okoli hotela se je tako počasi razvil Portorož, ki ga je na koncu z novo prostorsko zasnovo v sedemdesetih letih dobesedno zadušil, tako da sta upadla kakovost ponudbe in število gostov. Po krajšem zaprtju v začetku osemdesetih so ga leta 1990 dokončno zaprli, tako da je obsojen na propad, dokler se ni konec leta 2005 začela njegova popolna prenova.

Nekaj utrinkov iz prenovljenega hotela si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

B. K.