V Highclare Castlu snemajo priljubljeno in večkrat nagrajeno serijo Downton Abbey od leta 2010. Foto: Highclare Castle
V Highclare Castlu snemajo priljubljeno in večkrat nagrajeno serijo Downton Abbey od leta 2010. Foto: Highclare Castle

2.000 hektarjev prostrano posestvo v Hampshiru, katerega središče predstavlja leta 1842 zgrajen veličastni viktorijanski dvorec, je sicer že poleti odprto za obiskovalce, a zdaj bodo prvič lahko ti tam tudi prenočevali.

Ne sicer v dvorcu, pač pa v njegovi 170 let stari London Lodge, "edinstveni in luksuzni" namestitvi za dve osebi, ki sta jo v zadnjih dveh letih grof Carnarvonski in njegova žena korenito prenovila.

Sobe so razdeljene med dve stavbi, ob originalnem vhodu na posest, zgrajenem leta 1793. Na eni strani je kuhinja in dnevna soba s pečico na drva na sredini sobe. Na drugi je spalnica, kopalnica in garderoba. Prostorov za služinčad ni, zato naj gostje ne pričakujejo butlerjev, ki bi jim dostavljali jutranje časopise ali kaj podobnega, kar so videli v Downton Abbey. Malo je tudi verjetno, da bi lahko v London Lodge prenočevali med snemanjem serije, ki poteka v Highcleru že vse od svojega začetka leta 2010.

Loža bo prvič na voljo na valentinovo, potem pa pomladi in poleti ob izbranih koncih tedna. Za eno noč v London Lodge boste odšteli od 447 evrov dalje.