Nov ponos Dubaja. Foto: Marriott
Nov ponos Dubaja. Foto: Marriott
Pogled v luksuzno notranjost. Foto: Marriott

Luksuzni hotel je s tem podrl sedanji rekord najvišjega hotela, ki si ga je lastil 333 metrov visoki Rose Tower, prav tako zgrajen v Dubaju. Hotel, ki je v lasti skupine Emirates Group, se ponaša z devetimi restavracijami, petimi bari, dvema plesnima dvoranama in centrom dobrega počutja.
Kot poroča Daily Mail, ima hotel dva stolpa - tisti, ki se je odprl v sredo, ima 804 sob, drugi stolp, z enakim številom sob, pa naj bi se odprl do leta 2014. Vsak stolp ima dve predsedniški suiti, 506 kraljevskih sob, 156 dvojnih sob, štiri sobe, primerne za invalidne osebe, 118 kotnih suit in še 22 kraljevskih sob. Cene sob se začenjajo pri 326 dolarjih na osebo na noč.
O pomenu Dubaja
"Dubaj je pomembna destinacija za Marriott International, saj gre za enega najvznemirljivejših mest na svetu, ki ponuja infrastrukturo in ponudbo najvišjega ranga, centralno lokacijo v regiji in velik potencial za rast," je povedal izvršni direktor Marriotta International Arne Sorenson.
"Naša vse večja zbirka prestižnih hotelov JW Marriott ponuja dovršenim popotnikom neponovljivo luksuzno izkušnjo. Naložba v ta unikaten in vizualno osupljiv
hotel priča o konstantnih priložnostih, ki še čakajo našo znamko in družbo."

Hotel ima kapaciteto gostiti konvencijo do tisoč ljudi. V sedmem nadstropju se razteza kopališče s 30-metrskim bazenom, barom in ražnjem.
"Organizatorji konferenc in poslovneži po vsem svetu opažajo naraščajoči vpliv Dubaja kot globalno poslovno središče. Navdušeni smo, da smo končno odprti, in verjamem, da bo ta ikonična nova nepremičnina postavila nov standard poslovnih hotelov, ne le v regiji, ampak po vsem svetu," pa je povedal upravnik hotela Rupprecht Queitsch.