V naselju Sela na Krasu v občini Miren – Kostanjevica bo kmalu začel nastajati kamp – projekt je bil izbran v okviru Lokalne akcijske skupine V objemu sonca. Mirenski župan Mauricij Humar je s podjetjem Gramat Kačič gradbeništvo že podpisal pogodbo za ureditev nove pridobitve, prva faza projekta pa bo vključevala ureditev 48 parkirnih mest, 14 parkirnih mest za avtodome in 15 mest za šotore.

V kampu sicer napovedujejo tudi inovativen rezervacijski sistem, ki bo uporabnikom omogočal hitro in preprosto rezervacijo ter uporabo prostora. "Ureditev kampa je že naša dolgoletna želja, saj bomo poleg potrebnih prenočitvenih zmogljivosti pridobili tudi prostor za organizacijo dogodkov," je dejal Humar in dodal, da so na lokaciji načrtovani tudi športno in otroško igrišče ter balinišče, urejene bodo parkovne površine.

Občina naj bi imela velik turistični potencial

Razgledna točka v Selah na Krasu, kjer bo urejen kamp, je že zdaj izredno priljubljena, z urejeno infrastrukturo pa se bodo obiskovalci lahko na območju ustavili tudi za daljši oddih. Kamp naj bi bil tako pomemben tudi za pridobitev za lokalne ponudnike in za razvoj njihovih osnovnih in dopolnilnih dejavnosti. Župan meni, da ima občina velik turistični potencial, tega pa korak za korakom želijo predstaviti slovenski in svetovni javnosti.

Vrednost prve faze naložbe je nekaj manj kot 300.000 evrov, pri čemer bo nekaj manj kot 80.000 evrov sofinanciranja iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Občina bo, skupaj s partnerji iz lokalnega okolja, tako uresničila interes krajanov po manjkajoči turistični infrastrukturi in cilje iz strategije razvoja občine. Izboljšala bo tudi ponudbo destinacije Miren Kras na območju med robom kraške planote in Vipavsko dolino.