Zaščitne obleke so pri družbi oblikovali v sodelovanju s filipinskim modnim oblikovalcem Pueyem Quinonesom in jih prvič predstavili prejšnji teden.

Kot poroča The Straits Times, tudi ti skafandri sledijo prepoznavni rdeči barvi AirAsie, zeleno luč pa naj bi jim prižgalo tudi filipinsko ministrstvo za zdravje.

Quinones, ki sicer živi in dela v Los Angelesu, je bil v zadnjih tednih med pandemijo novega koronavirusa zaposlen z oblikovanjem in izdelavo zaščitnih oblek za bolnišnice, pa tudi določena podjetja, kot je AirAsia.

Stevardese bodo po novem morale omenjene zaščitne obleke nositi na vseh notranjih in mednarodnih poletih.

Počasno vzpostavljanje povezav

Letalske družbe so zaradi izbruha novega koronavirusa med najbolj prizadetimi industrijami.

Pri družbi Singapore Airlines so do konca junija odpovedali kar 96 odstotkov svojih napovedanih poletov, medtem ko naj bi Richard Branson iskal kupca za svojo letalsko družbo Virgin Atlantic, saj ima težave pri pridobivanju 500 milijonov funtov državne pomoči, kot bi jo potreboval.

AirAsia z današnjim dnem sicer znova vzpostavlja notranje polete po Maleziji, v petek naj bi sledila Tajska, 4. maja Indija, 7. maja Indonezija in 16. maja Filipini, če jim bodo posamezne države, jasno, dale vsa ustrezna dovoljenja.