Med bolj obleganimi destinacijami so Goriška brda. Dobro gre tudi ponudnikom v Slovenskem primorju in Posočju. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Med bolj obleganimi destinacijami so Goriška brda. Dobro gre tudi ponudnikom v Slovenskem primorju in Posočju. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Iz podatkov, ki jih je objavila Finančna uprava RS (Furs), je mogoče razbrati, da je bon do konca glavne poletne turistične sezone izkoristila dobra tretjina prebivalcev, gledano po vrednosti pa je bilo izkoriščenih okoli 27 odstotkov razpoložljivih sredstev.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je konec avgusta glede možnosti podaljšanja veljavnosti bonov v prihodnjo pomlad poudaril, da so prizadevanja trenutno usmerjena v spodbujanje ljudi, da bone porabijo do konca leta.

Ker je Slovenija destinacija za vse letne čase, je prepričan, da bodo upravičenci bone unovčevali tudi jeseni. "Če bo treba sprejemati kakršne koli dodatne ukrepe, pa verjemite, da jih bomo pravočasno sprejeli," je dodal takrat.

Država je na podlagi tretjega svežnja protikoronskih ukrepov mladoletnim razdelila bone v vrednosti 50 evrov, odraslim pa v vrednosti 200 evrov. Uporabiti jih je mogoče za plačilo prenočitve oz. prenočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih.

Začetek uporabe bonov je bil 19. junij, po zdajšnji zakonodaji pa jih bo mogoče unovčiti do najpozneje 31. decembra.