Dela so že skoraj končana. Foto: BoBo
Dela so že skoraj končana. Foto: BoBo

Posestvo Brdo pri Kranju je najpomembnejše protokolarno območje v Sloveniji, namenjeno domačim in mednarodnim dogodkom na najvišji ravni. Tam se že temeljito pripravljajo na začetek predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, saj bo prav na Brdu potekala večina dogodkov. Da bo zagotovljena najvišja raven hotela kot dela protokolarnega posestva, so celostno obnovili tudi notranjost in zunanjost hotela. Tako se bo povečalo tudi število nastanitvenih kapacitet, večja bo tudi varnostna ustreznost.

"Danes je bilo na gradbišču 272 delavcev, hotel dobiva končno podobo, sobe so praktično že pripravljene," je v Poročilih ob petih voditelju Janu Novaku povedal direktor javnega protokolarnega zavoda Brdo Marjan Hribar in priznal, da bodo zadnjih 20 dni še krvavo potrebovali. "Zagotovo bo pravočasno vse pripravljeno," je še poudaril in obrazložil, da se intenzivno pripravljajo tako v kadrovskem smislu kot z vidika razvoja produktov.

Posestvo Brdo pri Kranju prenovljeno pred predsedovanjem

Projekt je vreden okoli 11 milijonov evrov

Odprtje prenovljenega hotela naj bi bilo tako skladno s časovnico. "21. junija pričakujemo prve goste," je dejal Hribar in dodal, da si bodo nato s 1. julijem sledili tako dogodki, povezani s predsedovanjem, kot tudi drugi. Podpisali so tudi pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije, direktor javnega gospodarskega zavoda protokolarne storitve pa je poudaril, da bo hotel zagotovo služil svojemu namenu. "Nogometna zveza je tukaj eden izmed naših največjih partnerjev."

Dokončna vrednost naložbe bo znašala malce več kot 11 milijonov evrov, v absolutnem znesku pa naj bi se po besedah Hribarja držali postavljenih okvirov. Čeprav je bilo nekaj dodatnih statičnih del, bodo vsa predvidena dela skladna s pogodbo. Tako naj bi dobili čudovit hotel, s štirimi zvezdicami in 123 sobami, Brdo pa naj bi bilo "krasno turistično središče tudi po predsedovanju".