Hotel na Golteh ima štiri zvezdice in 116 postelj. Foto: TV Slovenija
Hotel na Golteh ima štiri zvezdice in 116 postelj. Foto: TV Slovenija

Smučarski center nad Mozirjem je že več let v finančnih škripcih, štirimilijonska naložba v 32 novih apartmajev ga je po katastrofalni lanski sezoni in zdaj še krizi zaradi novega koronavirusa spravila v še večje težave. A čez 10 dni se gorski center za poletno sezono vendarle znova odpira.

Zaposleni so v petek po dolgi zamudi le dobili plače, podjetje jim dolguje še regres. Kljub težavam pa iščejo nove delavce, predvsem v gostinstvu.

19. junija bodo odprli center Golte

Zakaj na Golteh posel ne steče, je vprašanje, s katerim se je v preteklih letih ukvarjalo več direktorjev. Z vrha družbe je po slabih dveh letih direktorovanja sam odšel Mitja Terče, aferi z nabavo zaščitne opreme naproti. Terče je na vrhu družbe nasledil lastnika Sandija Brezovnika, ki je zdaj na Golteh prvi nadzornik.

Zdaj si tam obetajo, da bodo gosti pri njih uporabili turistične vavčerje.

"Delavci so malenkost bolj pomirjeni, ker so dobili vsaj plače preteklih dveh mesecev, bili so pa tik pred tem, da oddajo odpovedi po krivdi delodajalca, pa ne bi bilo niti letne niti zimske sezone, ker tehničnega osebja ne moreš dobiti čez noč," je za Televizijo Slovenija pojasnil Igor Robida iz Sindikatov Štajerske.

Sorodna novica Zakaj (in kako) bi reševali slovenska smučišča?

Gostinskim delavcem uprava marca ni podaljšala pogodb o zaposlitvi, zdaj že išče nove, žičničarji so šli na čakanje, po podatkih sindikata je ostalo 19 vzdrževalcev.

Da jim delodajalec poleg plač ni poravnal niti prispevkov, je delavce država pozabila obvestiti, opozarja Robida: "Ko delavci dva meseca niso dobili plače, je zatajila tako rekoč država, finančna uprava. Kajti Furs je po zakonu dolžan delavca obvestiti, če en mesec nima plačanih prispevkov."

Poslovodstvo hotela Golte pričakuje dokončni dogovor z bankami v prihodnjih dneh. Lansko leto je družba sklenila v rdečem, ob apartmajih, ki lahko sprejmejo 208 ljudi, je na Golteh še osem let star štirizvezdični hotel s 116 posteljami.

Tudi smučarske vozovnice že v predprodaji

Smučišče ima 12 kilometrov prog, nihalko, tri sedežnice, dve vlečnici in otroški trak, že pa je mogoče kupiti tudi vozovnice v predprodaji za zimsko sezono 2020/2021.

Dnevna vozovnica za odrasle ob nakupu do 15. julija tako denimo stane 26,49 evra (sicer 31), za otroke pa 15,49 evra (sicer 18).