Eden izmed zadnjih smučarskih dni lanske sezone na Mariborskem Pohorju. Foto: BoBo
Eden izmed zadnjih smučarskih dni lanske sezone na Mariborskem Pohorju. Foto: BoBo

Na Mariborskem Pohorju so smučarsko sezono začeli pred dnevi. Danes je odprtih osem smučišč, med drugim pohorska vzpenjača, otroški trak in več vlečnic. Dnevna vozovnica je trenutno še na voljo po znižani ceni 23 evrov za odrasle, v redni prodaji med sezono 2022/2023 bo cena 39 evrov.

V podjetju Marprom iz skupine Javni holding Maribor si bodo prizadevali obiskovalcem na Mariborskem Pohorju in Arehu zagotoviti kakovostno smuko. "S tem namenom bomo poskušali urediti čim več smučišč, a bomo pri njihovem zasneževanju ravnali maksimalno racionalno z vidika porabe energentov, tako kot že v preteklih sezonah," so sporočili.

Na Kopah so odprli proge Pungart 1 in 2, Sedlo, Mala kopa in Ciciban, obratujeta štirisedežnica Pungart in vlečnica Sedlo. Cena dnevne vozovnice za odrasle na dan odprtja znaša 30 evrov. O gneči na dan odprtja ne poročajo, več gostov pričakujejo med koncem tedna.

Na Voglu odpirajo štirisedežnici Orlove glave in Brunarica ter otroški poligon. Nihalka obratuje ob 8. do 16. ure. Dnevna vozovnica za odrasle v sezoni 2022/2023 stane 40 evrov.

Na Krvavcu začetek sezone v soboto, na Rogli v ponedeljek

Na Krvavcu se bo smučarska sezona začela v soboto, ko bodo pripravili tudi smučarsko zabavo in brezplačno šolo smučanja za otroke. Dnevna vozovnica za odrasle bo stala 39 evrov.

Na Rogli se bo začela v ponedeljek, ko bodo predvidoma obratovale štirisedežnica Planja ter vlečnice Uniorček, Košuta in Jasa. Na tem smučišču na Zreškem Pohorju so navedli, da se kljub nekaterim črnogledim napovedim in negotovim razmeram nadejajo uspešne zimske sezone. Tudi na Rogli je cena dnevne vozovnice 39 evrov.

Na Kaninu si želijo "normalne" sezone

V Kranjski Gori naj bi smučišče odprli 17. decembra, na Kaninu in Golteh pa se bo nova smučarska sezona predvidoma začela 23. decembra.

Kot so zatrdili na Kaninu, bo njihovo smučišče v novi sezoni vnovič povezano s smučiščem Sella Nevea na italijanski strani meje. Pri tem si po treh letih – zeleni zimi in dveh letih pandemije covida-19 – želijo "normalne" smučarske sezone oz. da bodo kljub energetski krizi in višjim cenam energentov lahko poslovali v normalnih razmerah.