Foto:
Foto:

Obiskovalci bodo lahko spet pokušali in kupovali vina ter kulinarične dobrote od več kot 70 ponudnikov. Tokrat bodo stojnice krasile in bogatile Mestni trg, Stritarjevo ulico, srednji most Tromostovja in Cankarjevo nabrežje. Svoja vina bodo ponudili v pokušino in nakup vinarji iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in okolišev. Pridružile pa se jim bodo kmetije z mlečnimi, mesnimi, krušnimi in drugimi domačimi dobrotami ter nekatere gostilne in restavracije. Tokrat bodo Ljubljansko vinsko pot popestrile tudi občinske stojnice ter nekatere turistične organizacije in društva. Za prijetno vzdušje bodo tudi tokrat poskrbeli številni ljudski godci, pevci in plesalci, ki bodo obiskovalce s svojim plesom, glasbo in prikazom običajev popeljali na različne konce Slovenije.
V kratkem bo na spletni strani www.ljubljanskavinskapot.si objavljen celoten seznam nastopajočih skupaj z načrtom postavitve stojnic.
Novost letošnjih Poletnih vinskih razvajanj bo dogodek, ki smo ga poimenovali Kozarec penine v Mestni hiši. Uvodni dogodek Ljubljanske vinske poti, bo potekal v soboto, 16. junija 2012, med 11. in 15. uro v atriju Ljubljanske Mestne hiše. Za prireditev vstopnine ni!
Novico je napisal uporabnik Radost.