Trst, Ponte Rosso, 4.1.2008 Foto:
Trst, Ponte Rosso, 4.1.2008 Foto:
Kip Jamesa Joycea na ponteroskem mostu
Kip Jamesa Joycea na ponteroskem mostu
Trgovina z usnjenimi izdelki
Trgovina z usnjenimi izdelki
Kitajska trgovina
Kitajska trgovina
Kitajska trgovina
Kitajska trgovina


Glede vremena se vam ni treba bati, kar naprej je sonce, toplo, tako da vase iskanje po trgovinah ne bo spremljajo turobno vreme, pac pa sonce, ki vabljivo obsije znizane cene v izlozbah.
Ce se nostalgicno odpravite na Ponte Rosso vedite, da so tam samo se tri stojnice: ena z zelenjavo, dve pa od crnecev s kitajsko robo. Na drugi strani pa je parking, vse to pa cuva znani irski pisatelj in pesnik James Joyce, za vedno v bron uklenjen na zacetku mostu.
Vedeti morate, da je Trst, od glavne ceste Carducci proti morji ves kitajski. Prej so imeli nad vrati rdece gorece lampijoncke, prvo so jim prepovedali imeti prizgane, zdaj pa kot sem videla so jih morali celo odstraniti. To je mogoce se bolje za njih, kajti prej je nekdo to videl, ugotovil, da je roba kitajska in ni vstopil. Zdaj pa ne ve, vidi izlozbo, cene dobre, obleke svetlece in barvaste .... in ni kaj, kupi.
Iste kitajske torbice, ki so v Upimu in drugod kar precej drage, jih pri njih dobris skoraj za vrednost skatle cigaret. Isti kitajski puloverji v Godini so 3 x drazji, kot pa pri njih.
Trgovine z obutvijo: prej so bili usnjeni normalni skornji po cca 150 €, zdaj so po 80. Vedno so bile razprodaje sele 6.1., letos pa ze kar 1.1. Artikli na razprodaji niso nic slabsi, kot pa so bili 31.12., samo cena je polovicna. V nekitajskih trgovinah pa ze leta in leta vladajo turobne sive in temne barve, tako da ena pristasica zivih in vedrih barv v njih nic ne najde.
Kaj hocem povedati, da je cel Trst kitajski, in da je skoraj ze cisto vseeno kje kaj kupis, ker je vedno zadaj napis Made in China, samo cene so razlicne. Upim, Coin, Godina in pa znane trgovine na via Mazzini ali pa na Corso Italia so manj obiskane, ker so oblacila za mlade nemoderna, vse nekaj visi in strli, usnjeni cevlji zelo trdi .....
No, pridite in se prepricajte! Pa ne jezite se name, vseeno vam obljubljam cudoviti soncni sprehod ob morju do Miramara, ki vam bo izgnal turobne sanje o davnih nakupih v Trstu. Ciaaaao, se vidimo!
Novico je napisal uporabnik BINGA-BONGA