Pot na Triglav Foto:
Pot na Triglav Foto:

Še dva tedna nas ločita od začetke šeste družinske akcije - Z družinami osvojimo Triglav 2012.
Če bi radi družinske zdolgočasene nedelje pred televizorjem ali v nakupovalnem središču zamenjati za svež zrak, lepe razglede, svoje otroke odvrnili od posedanja pred računalnikom, potem je ta akcija, kot naročena za vas.
Sedem mesecev se boste lahko v družbi podobno mislečih družin (otroci v družbi sovrstnikov) vzpenjali na bližnje in daljnje hribe, se veliko naučili, izmenjavali izkušnje, konec avgusta pa se družno povzpeli na naš najvišji vrh - Triglav. V vseh teh sedmih mesecih bodo organizirana planinska in vzgojna predavanja za starše, planinski izleti, družabne aktivnosti (piknik, ustvarjalne delavnice, glasbeni večer ...), kot tudi številne dejavnosti za otroke. To je dejavnost za vse družine, tudi če nimate nobenih izkušenj v gorskem svetu, jih boste v sedmih mesecih pridobili dovolj in z vodniki varno osvajali nižje hribe in visoke gore. Vzpon na Triglav pa bo le še zaključna "pika na i" pri tem.
Namen akcije je podučiti in izobraziti ljudi za varno hojo po gorah ter jih ozaveščati o zdravem življenjskem slogu. Osredotoča se tudi na družino, na njeno mesto in vrednote v današnji družbi ter na njeno povezovanje prek skupnih dejavnosti otrok in staršev. Poudarek je tudi na druženju in sodelovanju z drugimi družinami pri različnih prostočasnih dejavnostih.
V pravi poplavi najrazličnejših skupinskih pohodov na Triglav, ki so se pri nas pojavili v zadnjih nekaj desetletjih, je ta eden od tistih, ki so smiselno zastavljeni, strokovno vodeni in utemeljeni. Poleg tega prinaša novo možnost kakovostne družinske in meddružinske rekreacije.

Akcijo organizira GORSKA ROŽA - družinski klub zdravega življenja iz Ljubljane.
Anton Lamovšek, koordinator akcije
GORSKA ROŽA - družinski klub zdravega življenja
Masarykova 23, 1000 Ljubljana
www.osebnostna-rast.net
info@osebnostna-rast.net
Novico je napisal uporabnik anthonyX.