Štiri tedne na plažah sveta ... Ni slabo. Foto: EPA
Štiri tedne na plažah sveta ... Ni slabo. Foto: EPA

Srečni izbranci bodo štiri tedne potovali in poročali s plaž v Južnoafriški republiki, na Korziki in na dveh še neizbranih destinacijah v Aziji. Med "zahtevami", ki jih je postavila švedska revija v svojem oglasu, so udeležba na izletih, poležavanje v ležalnikih in preizkušanje vina v tamkajšnjih gostilnah. Ponekod se bodo morali prepustiti tudi masaži telesa, preizkušati pijače, snorklati, brati knjige, pa tudi pisati blog in fotografirati.

Od kandidatov razpis zahteva, da morajo znati plavati in po potrebi delati pozno v noč, saj to terja nočno življenje s preizkušanjem pijač v lokalih. Pomembno merilo pri izbiri kandidatov za preizkušanje plaž je tudi to, da je kandidat dlje časa zmožen preživeti v brezdelju, pri reviji pa so zapisali, naj se pretirano ambiciozni ljudje ne prijavljajo.

V nekaj urah več kot 1.200 prijav
"Odziv na oglas je bil ogromen," je povedala Asa Lundegard, urednica revije Amelia, ki je pojasnila, da se je na oglas samo nekaj ur po objavi na švedskem zavodu za zaposlovanje prijavilo več kot 1.200 kandidatov. Lundegardova je povedala, da so ljudje najprej mislili, da gre za prvoaprilsko potegavščino, a so pozneje pri reviji pojasnili, da gre za pravo službo, nato pa so jih ljudje zasuli s prijavami.

Urednica revije Amalia je pojasnila še, da se jim je ideja o preizkušanju plaž porodila, potem ko so prejeli več prošenj svojih bralcev, da bi več prostora namenili pokrivanju turističnih destinacij in nasvetom za popotovanja, pa pri reviji nimajo dovolj zaposlenih, da bi se projekta lotili celovito. Tako so se odločili, da "sanjsko službo" ponudijo prostovoljcem.