CNN poudarja bogato kulturno in naravno dediščino Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
CNN poudarja bogato kulturno in naravno dediščino Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

"Slovenija tudi med bolj izkušenimi popotniki ni najbolj poznana država," začnejo svoje pisanje o Sloveniji na CNN-u. "To ni Balkan, ni Mediteran in to niso Alpe. Slovenija je koktajl vseh treh, postrežen s ščepcem posebnosti," zapišejo v prispevku. Poudarijo, da je potnik lahko v vsakem delčku države v manj kot treh urah. "Obstaja razlog, da si rečejo evropska Nova Zelandija," še zapiše avtor prispevka.

Poudarijo bogato kulturo in kulinariko ter prijaznost domačinov, ki jih odlikuje znanje angleškega jezika. Med razlogi za obisk izpostavijo prestolnico države, hkrati zeleno prestolnico Evrope leta 2016. "Po zaslugi pametne odločitve, da prepovedo avtomobile v mestnem središču, lahko prav celega vidite peš ali na kolesu," so zapisali na CNN-u.

Poudarjajo predvsem zeleno naravo - dejstvo, da je več kot 60 odstotkov države pokrite z gozdovi. Opozarjajo na Škocjanske jame, Bled, Triglavski narodni park, Brda ter lipicance. Ne pozabijo omeniti raznovrstne ponudbe vin - predvsem so jih očarala bela vina, narejena po postopku za rdeča - t. i. oranžna vina in tudi projekt Odprta kuhna.