Med podobami, ki vabijo turiste, so tudi slovite bele pečine pri Dovru. Foto: VisitBritain
Med podobami, ki vabijo turiste, so tudi slovite bele pečine pri Dovru. Foto: VisitBritain
Kampanja je del priprav na olimpijske in paraolimpijske igre, ki bodo leta 2012 v Londonu. Foto: VisitBritain

Na fotografijah, ki naj bi v prihodnjem letu pripomogle k dvigovanju napetosti pred igrami, so upodobljeni olimpijski športniki na nekaterih najbolj znanih britanskih turističnih točkah, poroča Daily Mail.

Na podobah, uporabljenih v kampanji VisitBritain, olimpijski upi med drugim pozirajo ob orjaškem kipu Angel s severa, ob Belih pečinah Dovra in celo na londonski tržnici Borough Market. Uporaba fotografij iz vse Velike Britanije namesto le iz Londona je del poskusa privabiti obiskovalce še v druge dele države.
Lepi obeti
Oglase so razkrili v času, ko turistični urad napoveduje porast obiskovalcev v Veliki Britaniji prihodnje leto, za kar gre v veliki meri zasluga olimpijskim igram in vplivu kraljeve poroke aprila 2011. Veliko Britanijo naj bi v letu 2011 tako obiskalo kar 300.000 več obiskovalcev kot letos, kar skupno znese 30 milijonov.
Gre za prvi porast po dolgih letih, spremljal pa ga bo tudi porast v porabi turistov, ki naj bi v državi pustili okoli 17,2 milijarde funtov. A kljub dvoodstotnemu porastu številke za 2011 še vedno ne bodo dosegle zneska, ki so ga turisti porabili leta 2006, ko je številka znašala 18,4 milijarde funtov.
Medtem ko je gospodarsko okrevanje po večini Azije močno, pa ostaja šibko v številnih delih Evrope in Severne Amerike - dveh območjih, ki predstavljata 85 odstotkov vseh mednarodnih obiskov v Veliki Britaniji.
Ugoden funt
VisitBritain še posebej meri na povpraševanje iz tako imenovanih BRIC-držav (Brazilije, Rusije, Indije in Kitajske), kjer gospodarska rast pomeni več zanimanja za potovanja v tujino. Računajo pa tudi na to, da bo Američane in Evropejce na Otok premamil ugoden funt v razmerju do evra in dolarja.
Izvršna direktorica VisitBritaina Sandie Dawe je dejala: "Veselimo se razburljivega leta 2011, polnega izzivov. Oči sveta bodo uprte v Veliko Britanijo, ko gostimo kraljevo poroko, vse to pa bo dodalo svoje k zagonu pred olimpijskimi igrami 2012."