Od višine se zvrti ... Foto: EPA
Od višine se zvrti ... Foto: EPA

Prvi obiskovalci so se po 100 metrov dolgi in 1,6 metra široki stekleni panoramski poti s številnimi zavoji lahko sprehodili v ponedeljek, da ne bi poškodovali stekla, pa so si morali nadeti zaščitne copate.

Tisti bolj prestrašeni so se raje držali lesenega roba tik ob pečini, tisti pogumnejši pa so korakali po sredini stekla in nanj celo sedli ali se ulegli, saj se jim je tako ponudila odlična priložnost za selfieje nad mogočno globino.

Nad steklo z macolo in vozilom
To je že tretja steklena znamenitost v pokrajini Hunan. Stekleni most v kanjonu Džangdžjadžje, ki je s 430 metri dolžine in 300 metri višine postal najvišji in najdaljši stekleni most na svetu.

Veliko pozornosti je pritegnil test varnosti, med katerim so po steklenem dnu razbijali z macolami in čezenj zapeljali celo z avtomobilom, da bi obiskovalcem dokazali, da je popolnoma varen.

Ko začne pokati pod nogami ...
Lani jeseni pa je obiskovalce pošteno prestrašilo počeno steklo na 300-metrskem mostu v narodnem parku Šinudžaj. Nenadoma je močno zaropotalo, nato pa so steklene plošče počile v več tisoč koščkov. Poškodovani del mostu je bil dolg nekaj metrov, in čeprav so pristojni zatrdili, da kljub počenemu steklu ni nobene nevarnosti za obiskovalce, saj je dno sestavljeno iz treh plasti stekla, so oblasti preventivno most vseeno zaprle.

Ko so se pojavile prve razpoke, je mnoge obiskovalce, ki so se takrat zadrževali na mostu, zajela panika, zato so začeli kričati ter brezglavo teči in porivati ljudi pred seboj, naj se čim prej umaknejo, da bi znova stopili na trdna tla. Že povsem brez poškodb je hoja po steklenih znamenitostih prava preizkušnja za pogum ...