Pogovori z Adrio potekajo. Foto: MMC RTV SLO
Pogovori z Adrio potekajo. Foto: MMC RTV SLO
Maribor poleti dobiva čartersko letalsko linijo

Turistična družba Intelekta se je odločila, da bo od junija dalje iz Maribora organizirala povezavo z grškim otokom Kos, kamor bodo potniki tedensko lahko poleteli s tamkajšnjo letalsko družbo Aegean Airlines.

Kot je pojasnil direktor Intelekte Boris Farkaš, imajo za sabo 25 let izkušenj z organizacijo čarterskih poletov po Sredozemlju, z mariborskim letališčem pa so sodelovali že pred dvema desetletjema, ko so leteli v Romunijo, na Malto in v Tunizijo.

"Letos bomo predvidoma od 14. junija do 20. septembra ob petkih leteli z letalsko družbo Aegean neposredno na otok Kos. Zakupili smo letalo airbus 320 s 168 sedeži in upam, da nam bo uspelo letalo napolniti ter s tem omogočiti, da naslednje leto potnikom ponudimo še kaj novega," je dejal Farkaš in dodal, da so pripravili zelo konkurenčne cene.

Nove ponudbe so veseli tudi na mariborskem letališču, kjer so pred kratkim odprli nov potniški terminal, trenutno pa je v obnovi tudi stari. S tem se bo udobje za potnike povečalo, v družbi Aerodrom Maribor pa si zato v prihodnje obetajo nove možnosti za vzpostavitev dodatnih, morda celo rednih linij.

"Razgovori z letalskimi prevozniki so v različnih fazah. Tudi z Adrio smo v zelo resnih in konkretnih dogovorih, a težko govorim o tem, kako se bodo razpletli, saj bi to lahko škodilo morebitni sklenitvi dogovora," je bil tokrat skrivnosten direktor Aerodroma Maribor Marko Gros.

Prvi mož letališča prav tako danes ni želel komentirati prijavljenih ponudnikov za nakup njegove družbe, ki je še vedno v lasti Preveta v stečaju. Na povabilo k oddaji ponudb so se odzvali štirje, stečajni upravitelj Boris Kastivnik pa bo z njimi opravil razgovore. Gros je danes lahko le zatrdil, da vsi med njimi zagotovo niso primerni za lastništvo, konkretnejši pa ni želel biti.

Maribor poleti dobiva čartersko letalsko linijo