Zbirališče bo vsako soboto in nedeljo ob 10.00 na parkirišču ob jezeru. Ker je bilo za današnje opazovanje ptic z ornitologinjo že dovolj prijavljenih, ga bodo ponovili jutri ob 13. uri, pravi Miha Jernejčič iz Notranjskega regijskega parka: "V nedeljo bo sicer tudi sprehod ob Cerkniškem jezeru z interpretacijo legende o nastanku Cerkniškega jezera, torej z zgodbo o dveh gradovih, karlovškem in šteberskem." Oziroma s tragično zgodbo notranjskih Romea in Julije.

Cerkniško jezero. Foto: BoBo
Cerkniško jezero. Foto: BoBo

Obiskovalce vse do konca septembra čakajo pestre dejavnosti "od kulinaričnih do preživetvenih, saj bomo nekajkrat imeli tudi preživetje v divjini". "Odkrivali pa bomo tudi naravne in kulturne znamenitosti notranjskega parka oz. Cerkniškega jezera z okolico," še pravi Jernejčič.

Več informacij o vsebinah tematskih koncev tedna je na voljo na spletni strani Notranjskega parka. "Vodenje je brezplačno, saj je financirano iz evropskega projekta Life Stržen, bodo pa plačljive ostale spremljevalne vsebine, na primer malice, izposoje kanujev, koles in tako dalje," pojasnjuje Jernejčič.

Ob Cerkniškem jezeru pa že od prejšnjega tedna stoji lojtrni voz, na katerem bo do jeseni deloval turistično informacijski center, in sicer junija ob petkih, sobotah in nedeljah, julija in avgusta pa vsak dan od 9.00 do 17.00.