Po smernicah ostalih mest se kulinariki na prostem zdaj pridružuje tudi Murska Sobota. Foto: BoBo
Po smernicah ostalih mest se kulinariki na prostem zdaj pridružuje tudi Murska Sobota. Foto: BoBo
Murska Sobota
Poskrbljeno bo tudi za glasbeno dogajanje in aktivnosti za otroke. Foto: BoBo

V prekmurščini vilica sicer pomeni ulica in tako bodo na glavni ulici prekmurske prestolnice po zgledu drugih slovenskih mest do konca septembra obiskovalcem ponujali jedi domačih in tujih restavracij.

Kulinarično ponudbo bodo dopolnili z vrhunskimi vini domačih vinarjev, raznolikim pivskim izborom ter drugimi kreativnimi napitki različnih ponudnikov. Pozabili niso niti na glasbeno dogajanje in dejavnosti za otroke.

Sočno vilico bo predstavljalo po pet domačih ponudnikov hrane, ki bodo ponudbo dopolnjevali s številnimi kuharji in jedmi, ponujali pa bodo jedi, ki se sicer ne znajdejo na jedilnih listih restavracij.

Oživljanje starega mestnega jedra
Gre za sklop dejavnosti, s katerimi želijo oživiti speče mesto in mu vrniti dušo, je ob predstavitvi festivala poudaril župan Aleksander Jevšek.

Dodal je, da že potekajo pogovori z arhitekti, da bi na podlagi idej študentov arhitekture in krajinske arhitekture na novo izrisali podobo mestnega jedra. "Jedro bomo prenovili v celoti, tako da bo prijazno do pešcev in kolesarjev, hkrati pa dostopno za avtomobile po načelu delitve prostora."

Na prvi Sočni vilici bodo za ponudbo poskrbeli hotel Diana, gostilna Lovenjak, Šunkarna Kodila, restavracija Maximo in Radgonske gorice.

Del pestre ponudbe bodo pujčekova lička, različni burgerji, čemaževa juha, rižota s šparglji, sladka zloženka iz jagod in špargljev ter ocvrti bezgovi cvetovi. Obrok načeloma naj ne bi stal več kot pet evrov.