Pri Adrii računajo tudi na povečanje gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Ukrajino. Foto: BoBo
Pri Adrii računajo tudi na povečanje gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Ukrajino. Foto: BoBo

Kot so sporočili iz družbe, bodo neposredni leti ljubljansko letališče trikrat tedensko povezali s tamkajšnjim glavnim letališčem Boryspil International, ki leži slabih 20 km vzhodno od Kijeva.

"Prepričani smo, da z novo linijo naši potniki ne bodo dobili samo boljše povezave s Kijevom, ampak bomo s tem Ukrajino prek Ljubljane uspešno povezali tudi z drugimi evropskimi destinacijami," je poudaril Arno Schuster, direktor Adrie Airways in dodal: "Ukrajina, obmorska država v vzhodni Evropi, se odpira svetu in ponuja tudi vedno več priložnosti za gospodarsko sodelovanje. Verjamemo, da se bo z odprtjem nove linije, ki bo omogočilo preprostejše in hitrejše potovanje tja in nazaj v Slovenijo, lahko naše medsebojno gospodarsko sodelovanje še bolj okrepilo. Ukrajina, največja evropska država, pa velja tudi za eno najbogatejših in najstarejših evropskih kultur. Večja mesta v državi, s Kijevom na čelu, pa zaradi svoje bogate arhitekture, glasbe in umetnosti postajajo vse bolj zanimiva tudi za turiste."

Prvič bo Adria v glavno in največje ukrajinsko mesto letela v nedeljo, 29. oktobra. Potniki pa bodo sicer iz Slovenije v Kijev z nočnimi leti lahko potovali ob četrtkih, petkih in nedeljah, v obratno smer pa ob ponedeljkih, petkih in sobotah. Če bi sedli na prvi direktni let v nedeljo, 29. oktobra ob 22.35, bi v Kijev prispeli ob 1.40 po tamkajšnjem času, in se vračali v petek, 3. novembra ob 5.00 zjutraj, bi sodeč po podatkih na Adriini spletni strani za povratno vozovnico odšteli 228,77 evra.

Adria Airways z več kot 190 rednimi leti Ljubljano tedensko povezuje z 18 destinacijami.