New York Post ponuja malce drugačen pogled na New York, tisti s strani tračarskih časopisov. Foto: EPA
New York Post ponuja malce drugačen pogled na New York, tisti s strani tračarskih časopisov. Foto: EPA
New York Post
Turistični ogled New York Post na veliko oglašuje tudi na svoji spletni strani. Foto: MMC RTV SLO

Pri časniku New York Post so se odločili, da bodo svoja škandalozna odkritja unovčili tudi malce drugače. Najeli so dvojni avtobus, ga okrasili s svojim logom in slikami najbolj odmevnih naslovnic ter začeli prodajati "vožnjo po divji strani mesta" in "edini ogled New Yorka s prvih strani časopisov". Za vse, ki želijo videti Veliko jabolko skozi oči najbolj branega časopisa v mestu.

Obisk New Yorka s sočno vsebino
Radovedneži, ki se bodo podali na to tračarsko popotovanje, bodo lahko obiskali hotel Plaza, kjer se je leta 2011 zlomil Charlie Sheen in kjer sta se poročila Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones, obiskali bodo kraj, kjer se je ameriška igralka Marla Maples leta 1990 zapletla v afero z mogotcem Donaldom Trumpom, ogled pa se poda tudi v zgodovino in omeni prvega finančnega ministra ZDA Alexandra Hamiltona, ki je bil smrtno ranjen v dvoboju s podpredsednikom Aaronom Burrom.

Avtobus turiste zapelje skozi Midtown, SoHo, Greenwich Village in spodnji Manhattan, kjer novice kar čakajo, da se zgodijo. Popelje jih tudi na najbolj obiskane točke, kot so Rockefeller Center, Trump Tower in Central Park, ki jih turistom pokažejo na prav vsakem ogledu New Yorka, a z veliko bolj sočno vsebino.

Pri New York Postu obljubljajo, da noben ogled po ulicah in avenijah Velikega jabolka ne bo isti, saj bodo traso vsak teden posodabljali z najnovejšimi novicami in trači, ki jih objavijo. Obljubljajo tudi, da so njihovi vodiči izjemno spretni govorci, ki tudi sami poznajo številne trače in skrivnosti slavnih.

"Vse, kar nas zanima, je, da bo ogled zabaven za ljudi"
"Želimo si, da bi bil ogled zabaven za ljudi," je povedal Jesse Angelo, založnik New York Posta. "To je vse, kar nas zanima. Na vsakem ogledu vas peljejo v hotel Plaza. Nihče pa vam ne pove, da so tam našli zadetega Charlieja Sheena," je še dodal. "Navdušeni smo bili nad idejo. Turistom skušamo ponuditi kar se da avtentično izkušnjo New Yorka, in ne moreš biti bolj avtentičen, kot je New York Post," je povedal Jason Hackett, vodja marketinga pri New York Cruise Lines, ki je pri projektu partner New York Posta.

Tračarski ogled New Yorka za zdaj poteka le ob četrtkih, traja dve uri in pol, stane pa 49 dolarjev. Če bo zanimanje veliko, pri New York Postu obljubljajo, da bodo svojo ponudbo tudi razširili. Ko boste naslednjič v New Yorku in če spremljate bolj ali manj razburljiva življenja ameriških zvezd, pa le skočite na avtobus in se zapeljite v divji svet bogatih in slavnih.