Ob pomanjkanju naravnega snega žičničarjem v teh dneh služijo nizke temperature, ki omogočajo zasneževanje. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ob pomanjkanju naravnega snega žičničarjem v teh dneh služijo nizke temperature, ki omogočajo zasneževanje. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Na Krvavcu bodo poleg dostopne kabinske žičnice v sredo za obratovanje pripravljene šestsedežnica Vrh Krvavca, štirisedežnica Tiha dolina, vlečnica Luža in dvosedežnica Njivice s pripadajočimi štirimi smučarskimi progami. Za dostop do smučarskih površin bo tudi dvosedežnica Kriška planina, so sporočili iz družbe RTC Krvavec. Postopno bodo glede na vremenske razmere dodajali nove smučarske površine, ki jih zasnežujejo.
Na Golteh bodo v sredo zagnali tri naprave, in sicer sedežnico, otroški trak in nihalko.

Konec tedna se bo smučalo tudi v Cerknem
Na Kopah so naprave na Pungartu obratovale pretekli konec tedna, med tednom trenutno ne delajo, ponovno pa smučarje na Pungart vabijo v petek, so pojasnili v družbi Vabo. Po zagonu pretekli konec tedna tudi med tednom obratuje nekaj naprav v Kranjski Gori in na Rogli.

V nedeljo so naprave zagnali na smučišču Športnega centra Rudno. Po podatkih s spletne strani je od danes do vključno četrtka smuka tam mogoča v spodnjem delu proge, zgornjega še zasnežujejo, naprave pa obratujejo med 16. in 19. uro.

Po enem novembrskem koncu tedna z naravnim snegom, ki ga je nato odnesla odjuga, bodo ta konec tedna naprave na umetno zasneženih progah ponovno zagnali tudi na Mariborskem Pohorju. Kot je povedal koordinator smučarske sezone na Mariborskem Pohorju Andrej Verlič, bodo v soboto zagnali del naprav, katere točno, ta trenutek še ni znano.

Zagon smučarske sezone so za prihajajoči konec tedna napovedali tudi v Cerknem.