Strogo zaprtje je ustavilo tudi KFC. Foto: EPA
Strogo zaprtje je ustavilo tudi KFC. Foto: EPA

V Aucklandu trenutno veljajo najstrožje omejitve zaradi koronavirusa. Ljudje morajo ostajati doma, delujejo samo najnujnejše storitve. Zaprte so tudi vse restavracije, vključno s hrano za s sabo.

Preostali deli Nove Zelandije imajo manj strog režim. Ljudje lahko zapuščajo domovanja, restavracije in bari so odprti.

Novozelandska policija je tako na obrobju Aucklanda zasačila dva človeka, ki sta skušala v Auckland pretihotapiti večjo količino ocvrtih pišk iz prehranjevalne verige Kentucky Fried Chicked (KFC).

Policija je sprva opazila "sumljivo vozilo", ki je pred policijsko patruljo obrnilo in začelo voziti v nasprotno smer. Pozneje ga je policiji vendarle uspelo ustaviti, izjave tiskovnega predstavnika povzema CNN.

Pri pregledu avtomobila so odkrili najmanj tri KFC-jeva vedra kosov ocvrtega piščanca, okoli deset skled solate, velik paket krompirčka in štiri velike vreče z drugimi izdelki KFC-ja. Poleg tega so v avtomobilu našli še 100.000 avstralskih dolarjev (60.000 evrov) gotovine in "prazne plastične vrečke".

Avto poln KFC-ja, gotovine in vrečk

23-letnika in 30-letnika, ki sta v Auckland skušala pripeljati iz mesta Hamilton na jugu Nove Zelandije, je policija ovadila zaradi kršenja zdravstvenih odlokov, pri čemer so mogoče "nadaljnje obtožbe". Grozi jima do šest mesecev zapora oz. plačilo 2400 evrov kazni.

V Aucklandu bo opolnoči po krajevnem času sicer začela veljati nižja, tretja stopnja zaprtja. Gibanje bo tako dovoljeno za pot v šolo ali na delo.

Po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa so na Novi Zelandiji s petimi milijoni prebivalcev potrdili 4.800 okužb z novim koronavirusom in 27 smrti bolnikov s covidom. Pandemiji so se v preteklosti večinoma izognili, huje pa jo je prizadela različica delta, pri čemer so oblasti hitro uvedle zelo stroge ukrepe.